Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerrards festaften

Kaptein Steven Gerrard sendte Liverpool til himmels med en halvvolley. Dermed fortsetter Champions League-eventyret for de røde.

Fire minutter før full tid viste Steven Gerrard et fullsatt Anfield hva vinnervilje egentlig er. Liverpool var avhengig av ett mål til for å nå mellomspillet i Champions League.

Ballen kom sprettende på 20 meter, og Gerrard dunket den i hjørnet med kraft og vilje av en annen verden.

-  Jeg ville gjøre noe stort for fansen, forklarte han til Sky Sports etterpå.

-  Av det største

-  Dette er helt klart en av de største opplevelsene jeg har hatt som fotballspiller, sa John Arne Riise til NTB etter kampen.

Kvelden startet imidlertid med en stor kalddusj. Brasilianeren Rivaldo har funnet fram godfølelsen i Olympiakos-drakta og skrudde inn 1- 0 til gjestene etter 27 minutter - gjennom et kjempehull i Liverpool-muren.

Opphentingen

Dermed var oppdraget klart: Hjemmelaget måtte score tre. To minutter etter pause styrte Sinama Pongolle inn et innlegg fra Harry Kewell og startet råkjøret. Superinnbytter Neil Mellor har utnyttet skadesituasjonen i klubben til fulle, og i går smalt han inn en retur etter å ha vært på banen i to minutter.

-  Tok helt av

Så var det klart for magien. En halvvolley det luktet John Barnes av, en kveld som stod opp fra de døde, og 11 grekere ble sendt hjem på ekte engelsk gategutt-vis: litt skeivt tilløp og en smell du ikke reiser deg fra.

-  Dette er noe av det beste jeg har levert - en fantastisk kveld, sier Gerrard.

Og fikk full støtte av sin norske lagkamerat:

-  Det føles helt sinnssykt. Helt fantastisk. Da vi scoret det tredje målet, tok det helt av, sier John Arne Riise.

I Liverpool synger de sikkert «You never walk alone» ennå.

EVENTYRLIG: Fire minutter før slutt sendte Steven Gerrard Anfield til himmels og Liverpool til mellomspillet i Champions League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media