OPS: Steven Gerrard slo en pasning bakover i blinde - og traff Didier Drogba. Ivorianeren hadde null problemer med å sette inn ledermålet som fikk kampen inn i Chelseas spor.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
OPS: Steven Gerrard slo en pasning bakover i blinde - og traff Didier Drogba. Ivorianeren hadde null problemer med å sette inn ledermålet som fikk kampen inn i Chelseas spor.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

Gerrards lissepasning sendte Chelsea mot gullet

Serverte Drogba ledermålet da Liverpool tapte.

||| (Dagbladet): Liverpool - Chelsea 0-2.

De mest konspiratoriske av Manchester Uniteds supportere fryktet at Liverpool heller ville tape for Chelsea på Anfield i ettermiddag enn å hjelpe de røde erkerivalene til et nittende seriegull.

Da Steven Gerrard leverte en perfekt lissepasning til Didier Drogba etter 33 minutter, fikk de nok vann på mølla.

Guardians fotballskribent Daniel Taylor påpekte for eksempel på Twitter at noen Liverpool-supportere kanskje vil se Gerrards feilpasning som en av hans beste denne sesongen - og det er ingen tvil om at den i det minste var presis.

Didier Drogba takket både Gud og Gerrard, og rundet Reina for å sette inn ledermålet som forandret kampen totalt, og som sendte Chelsea enda et hakk nærmere ligagull.

- Det var en stor feil, men han gjorde det jo ikke med vilje. Jeg var heldig som var der og fikk ballen. Målet ga oss selvtillit til å spille, sier Didier Drogba på Canal +.

- Men alt vi tenker på er neste kamp og at vi skal vinne den. Det er ikke over ennå, sier han.

Frank Lampard maner også til forsiktig feiring i dag.

DOBLET: Frank Lampard styrte inn 2-0 etter pause, og ble gratulert av  Branislav Ivanovic.Foto: SCANPIX/AFP/Paul Ellis
DOBLET: Frank Lampard styrte inn 2-0 etter pause, og ble gratulert av Branislav Ivanovic.Foto: SCANPIX/AFP/Paul Ellis Vis mer

- Vi har ikke vunnet enda, United skal spille og det er en kamp neste helg. Men nå har vi en meget god mulighet, sier Lampard.

- Vi hadde en tøff periode for to måneder siden, men hele klubben har stått sammen og nå kan vi ta The Double. Det er fantastisk. Liverpool-fansen ga alt og sto bak laget sitt. De har hatt en tøff uke, men de klappet oss av banen mot slutten, sier Lampard.

Endret kampen
Fram til Gerrards gave hadde Liverpool gitt Chelsea kamp, men etter scoringen ble det langt tyngre.

Kanskje skulle hjemmelaget hatt straffe da Branislav Ivanovic løp ned Alberto Aquilani, men Alan Wileys manglende sympati ble utliknet da Salomon Kalou ble felt uten å få straffe ikke lenge etter.

Samtidig fortsatte Chelsea å skape de store sjansene, og Frank Lampard doblet ledelsen etter 54 minutter.

Didier Drogba utnyttet Javier Mascheranos offside-oppheving da han slo en riktig pasning ut til Nicolas Anelka på kanten.

Anelka slo hardt og lavt inn mot Frank Lampard, og den notorisk målfarlige midtbanespilleren styrte enkelt inn sitt 21. ligamål for sesongen.

Ikke over før siste runde

Liverpool virket helt maktesløse og uinspirerte etter dette, og var aldri i nærheten av å mønstre noen sluttspurt i andreomgangen.

I stedet kunne Chelsea fort ha økt til både tre og fire, men det var det ikke noe stort behov for.

Med 2-0 på Anfield har Chelsea definitivt en hånd på ligagullet, men må vente på feiringen ettersom Manchester United fulgte opp med seier over Sunderland.

- Dette var en veldig viktig seier og et fantastisk resultat for oss. Liverpool på bortebane er veldig vanskelig, men vi spilte veldig bra og fortjente seieren, sier manager Carlo Ancelotti.

- Vi er veldig glade nå, men må bare vente på kampen i Sunderland. Jeg har alltid sagt at dette vil avgjøres den siste runden og det tror jeg fortsatt, sier italieneren.

Men dersom det går veien, vil Ancelotti være stolt over å bli ligamester også i England.

- Da blir vi glade for vi har jobbet hardt over veldig lang tid. Spillerne har vært fantastiske og hatt godt humør hele sesongen, sier han.

STØ KURS: Frank Lampard og Salomon Kalou kan se gullet i horisonten, men minner om at det skal spilles helt ferdig.Foto: SCANPIX/AFP/ Paul Ellis
STØ KURS: Frank Lampard og Salomon Kalou kan se gullet i horisonten, men minner om at det skal spilles helt ferdig.Foto: SCANPIX/AFP/ Paul Ellis Vis mer