Gerrards oppfordring til Redknapp: Navngi dem!

Tottenham-spillere ba om å få slippe unna landslagsspill.

REAGERER: Landslagskaptein Steven Gerrard og trener Roy Hodgson reagerer sterkt på at flere spillere skal ha bedt om å få slippe å spille landskamper for England. De ber Harry Redknapp om å navngi spillerne det gjelder. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
REAGERER: Landslagskaptein Steven Gerrard og trener Roy Hodgson reagerer sterkt på at flere spillere skal ha bedt om å få slippe å spille landskamper for England. De ber Harry Redknapp om å navngi spillerne det gjelder. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): England møter Costa Rica til sin siste VM-kamp for nå på tirsdag. Representantene fra balløya er allerede ute, og har ingenting å spille for. Mesterskapsskuffelsene vil ingen ende ta for England.

I går hevdet Harry Redknapp, QPR-trener og overgangsmarked-entusiast, at flere spillere hadde kommet til ham da han var trener for Tottenham og bedt om å få slippe å spille landslagskamper.

Nå slår landslagstrener Roy Hodgson og kaptein Steven Gerrard tilbake, og oppfordrer Redknapp til å komme med navn.

Vil vite hvem Gerrard ber Redknapp om å navngi de spillerne det handler om.

- Jeg ville vært veldig interessert i å vite hvem disse spillerne er. Når Harry sier noe sånn, bør han også navngi dem og henge dem ut. Ingen av oss som er her nå ønsker å dra hjem. Ingen har sagt til meg at de ikke vil spille for England, og at de ikke vil være her, sa Gerrard på gårsdagens pressekonferanse, ifølge The Guardian.

Gerrard reagerer sterkt på uttalelesen, og kaller holdningen frastøtende.

- Hvis det Redknapp sier er sant, så er det frastøtende. Hvis en spiller ikke vil være her, fortjener han heller ikke etter min mening å være i VM, sier Gerrard.

Tolv spillere Det er tolv spillere som var innom det engelske landslaget da Redknapp trente Tottenham. Det var Peter Crouch, Jermain Defoe, Aaron Lennon, Darren Bent, Scott Parker, David Bentley, Jermaine Jenas, Michael Dawson, Tom Huddlestone, Jonathan Woodgate, Ledley King og Kyle Walker.

- Men bør Harry skåne dem? Det var "noen" som ikke ville spille for England. Hvem? Si hvem de er. Vi trenger navn. Er det Aaron Lennon, Kyle Walker, Andros Townsend? Jeg vet ikke hvem han mener. Mener han for fem år siden? Ti år siden?

Hodgson skøt inn at det ikke kunne vært Defoe.

- Jeg har snakket med Jermain Defoe, og han er knust over ikke å få være her (i Brasil), sier Gerrard.

Ikke i dagens VM-tropp Steven Gerrard forsikrer om at slike holdninger ikke eksisterer i den troppen som nå er i VM.

- VILLE IKKE SPILLE: Harry Redknapp, som her feirer opprykk med Queens Park Rangers, hevder at flere Tottenham-spillere kom til ham og ba om å få slippe landslagsspill da han var trener for klubben. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT
- VILLE IKKE SPILLE: Harry Redknapp, som her feirer opprykk med Queens Park Rangers, hevder at flere Tottenham-spillere kom til ham og ba om å få slippe landslagsspill da han var trener for klubben. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT Vis mer

- Redknapp er en fantastisk trener og en stor person i fotballen, så at han kommer med en slik uttalelse skaper reaksjoner. Men vi trenger navn. Vi trenger navn, ellers kan vi ikke si noe om det. Men slike holdninger eksisterer ikke i denne troppen. Jeg kan garantere at det ikke finnes i troppen.

Redknapp mente at spillere helt nede i U17 og U21 hadde motsatt seg landslagsspill. På pressekonferansen ble Gerrard konfrontert med at en høyt profilert spiller på U21-landslaget ikke ønsket å være med til EM i Israel.

- Da burde han være flau. Men når du går ned til de yngre aldersgruppene, er gutta unge. De vil kanskje ikke være unna familien. Men når du er en mann og blir tatt ut på landslaget, på dette nivået, og ikke ønsker å være her, så fortjener du ikke å være her heller. I situasjoner der man for eksempel kommer i konflikt med treneren, er det forståelig. Men når Harry snakker om en gruppe spillere i en klubb som ikke vil være involvert i det engelske landslaget? Navngir han dem, kan vi si mer om akkurat det.

- Farlig utspill Nok et skuffende VM for England, men Roy Hodgson har full støtte fra FA og har tillit frem til EM i 2016, og vil i så tilfelle fullføre fireårskontrakten han har med FA.

Hodgson har ikke opplevd at spillere har motsatt seg landslagsspill i sine år som landslagstrener.

- I løpet av de to årene jeg har vært her, har jeg sett en økende interesse for å spille for England, så Harrys uttalelser kommer helt ærlig litt overraskende på meg. Det er litt farlig å komme med slike utspill. Du må være forberedt på å si at denne spilleren kom til meg. Jeg kan tenke meg èn spiller, men jeg tror ikke jeg kunne navngi mange Tottenham-spillere. Spesielt ikke blant de jeg har jobbet med, sier Hodgson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer