Gerrards tabbe kan ha knust Liverpools gulldrøm

Stor dramatikk på Anfield.

MARERITT FOR KAPTEINEN: Steven Gerrard ser at tabben hans fører til Chelsea-scoring etter at Demba Ba kom alene med Simon Mignolet. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
MARERITT FOR KAPTEINEN: Steven Gerrard ser at tabben hans fører til Chelsea-scoring etter at Demba Ba kom alene med Simon Mignolet. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Liverpool - Chelsea 0-2 (0-1)

(Dagbladet): - Dette skal f*** meg ikke glippe.

Ordene tilhører Liverpool-kaptein Steven Gerrard etter at Liverpool slo Manchester City 3-2 på Anfield. Og det er nok få den nøytrale fotballsupporter ville unne et Premier League-gull mer enn Steven Gerrard.

I dag var han igjen i en av hovedrollene, men i stedet for en drømmedag ble det et mareritt for kapteinen.

Liverpool hadde stanget mot en blå mur i mer enn 45 minutter da kapteinen fikk ballen dypt i banen. Han skulle ta et steg, men skled slik at ballen havnet i beina på Chelsea-spiss Demba Ba. Spissen gjorde ingen feil alene med Liverpool-keeper Simon Mignolet, og plasserte ballen mellom beina hans.

Uttrykket til Gerrard sa det meste, og de frammøtte trodde nok knapt det de så. Like etterpå runget sangen hans over Anfield for å støtte sin mest populære spiller.

Slukket håpet På overtid ble håpet om gjenoppstandelse slukket da Fernando Torres og Willian kom alene med Simone Mignolet. Torres kunne selv senket sin gamle klubb, men valgte å spille ballen til Willian som enkelt punkterte kampen.

José Mourinho, for dagen i joggebukser og treningstøy, jublet som besatt på sidelinja. Han slo seg selv på brystet, for nå har Chelsea mulighet til å vinne ligaen.

I møte med pressen etterpå, begrenset han seg kraftig.

- Ligavinneren vil bli Liverpool eller Manchester City, så vi har ikke noe å feire, sier Mourinho til Sky Sports.

Ikke imponert Liverpool-manager Brendan Rodgers var stolt over mannskapet sitt etter kampen.

- Vi var fantastiske med unntak av da vi var i motstanderens 16-meter. Det var ikke nerver som preget oss, sier Rodgers.

Han kom likevel med et stikk til Mourinho, som mange hyller som et taktisk geni.

- Det var sannsynligvis to busser parkert i dag i stedet for én. Det er ikke vanskelig å styre ti spillere innenfor 16 meter, sier Liverpool-manageren.

B-preget José Mourinho truet med å starte med et junior-preget lag på Anfield, men begrenset seg til å starte med Premier League-debutanten Tomas Kalas. 20-åringen var Tsjekkia gjorde sakene sine bra den første omgangen, og kunne fort gitt London-laget ledelsen da han stanget ballen utenfor etter en corner hvor han var helt umarkert.

Allerede etter få minutter begynte Chelsea å hale ut tiden, og José Mourinho var også ute etter å dra ned tempoet betraktelig. Dommer Martin Atkinson lot også Chelsea-keeper Mark Schwarzer få høre det det da han brukte veldig lang tid på hvert utspark.

Liverpool-manager Brendan Rodgers hevder han kunne se at Chelsea halte ut tiden fra første spark på ballen.

Liverpools største mulighet kom da Ashley Cole reddet på streken etter at en corner traff lagkamerat John Obi Mikel i magen. Like etterpå kunne midtstopper Mamadou Sakho sende Anfield til himmels, men avslutningen gikk langt over fra kloss hold.

Ikke i egne hender Chelsea har ikke tapt en kamp de har ledet til pause i ligaen denne sesongen, og det var derfor en mektig oppgave de røde sto overfor i den andre omgangen. Steven Gerrard ville så gjerne rette opp i feilen som første til Chelsea-scoringen, men var ikke giftig nok fra distanse.

Med dagens tap er ikke ligaen lenger i Liverpools hender. Manchester City vil med seier i sine fire siste kamper sannsynligvis vinne ligaen med bedre målforskjell. De lyseblå har fem mål å gå på.

Det var forøvrig Liverpools første ligatap på tolv kamper, og laget hadde ikke gått målløst av banen siden 2. november i fjor (tapte 2-0 for Arsenal).

Manchester City spiller borte mot Crystal Palace i kveld.

Premier League:

Liverpool — Chelsea 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Demba Ba (45), 0-2 Willian (90).

44.726 tilskuere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer