BRÅKET FÅR KONSEKVENSER: Gervinho er utestengt i tre kamper etter bråket i kampen mot Joey Barton og Newcastle.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
BRÅKET FÅR KONSEKVENSER: Gervinho er utestengt i tre kamper etter bråket i kampen mot Joey Barton og Newcastle.Foto: SCANPIX/AP/Scott HeppellVis mer

Gervinho ute mot United, Liverpool og Swansea

Arsenal fikk ikke redusert tre kampers utestengelse.

• I fotballstudio kl. 20.45: Arsenal - Udinese og syv andre Champions League-kvalikkamper

Arsenal lyktes ikke med å få redusert Gervinhos utestengelse etter slaget mot Joey Barton i serieåpningen mot Newcastle.

Gervinho må sone tre kampers karantene for voldelig oppførsel, uttalte Englands Fotballforbund (FA) tirsdag.

Den nye Arsenal-angriperen fikk rødt kort i det 75. minutt i 0-0-kampen lørdag. Først forsøkte ivorianeren å filme seg til straffespark, noe som vakte sinnet hos urokråka Barton. Han tok tak i Gervinho, som svarte med å slå Newcastles midtbanemann i ansiktet. Barton fikk gult kort for episoden.

Det er langt fra ubetydelige kamper Gervinho må stå over som følger av utvisningen. Han mister kommende helgs hjemmekamp mot Liverpool, bortemøtet med Manchester United og oppgjøret mot Swansea i London.

Arsenal og Newcastle er i tillegg tiltalt av FA for ikke å ha hatt kontroll på spillerne i den omdiskuterte situasjonen. Klubbene må svare på tiltalen senest torsdag.

(NTB)