Sander Sagosen

Gesten provoserte

Gesten fikk serberne til å pipe: - Vi er sjelden enig.

AVGJØRENDE: Sander Sagosen med et bredt smil etter seieren mot Serbia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
AVGJØRENDE: Sander Sagosen med et bredt smil etter seieren mot Serbia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KATOWICE (Dagbladet): Norge slet lenge, og lå på det meste under med fem mål mot Serbia i første hovedrundekamp torsdag.

En ellevill snuoperasjon i andre omgang sikret seieren. Midt i snuoperasjonen hisset Sander Sagosen opp serbiske supportere på tribunen.

Sagosen fikk to minutters utvisning for en dytt på en serbisk bakspiller.

Først protesterte trønderen til dommerne ute på banen. På vei ut mot benken viste han en tydelig filmegest med hendene ut til sekretariatet før han satte seg oppgitt ned på benken.

- Sjeldent enig

- Han er stort sett aldri enig med dommerne, kommenterte ekspert Kristian Kjelling tørt på Viaplay underveis.

Sagosen smiler bredt når Dagbladet tar opp episoden med ham i intervjusonen etter kamp.

- Sånn er det. Det er min oppgave å være oppgitt, spøker han.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

- Var det filming?

- Det var sikkert helt riktig. Dommerne ser det på en annen måte enn meg. Sånn er gamet, vi er sjelden enig. Vi gjør alle vårt beste, så shaker vi hands etterpå.

- Men du piffet opp stemningen?

- Sånn er det. Men det er en del av gamet, er det ikke? gliser han på vei ut av intervjuet.

Norges store stjerne ble nok en gang helt avgjørende for seier.

I en svak norsk første omgang ble han totalt tatt ut i angrep, men fem scoringer på fem forsøk de siste 25 minuttene gjorde opp for alt.

- Jeg opplever første omgang som OK. Vi sliter defensivt, men offensivt er problemet at vi brenner for mange sjanser. Momentumet endrer seg i andre omgang når vi får stang inn og redninger bak, mens de har litt stang ut. I tillegg er vi bedre trent enn de, taktikken med «spring, spring, spring» fungerer, oppsummerer han.

Seieren gjør at Norge topper sin gruppe sammen med Tyskland. De to beste går til kvartfinale. Norge og Tyskland møtes i siste kamp mandag. Men om Norge slår Qatar lørdag vil kvartfinale allerede være sikret, og det siste oppgjøret kan bli en ren gruppefinale.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer