Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Geværet brakk da Tora falt

På gråten på standplass.

(Dagbladet.no): Dagens skiskyttersprint i Pyeongchang i Sør-Korea ble en nitrist affære for de norske jentene.

Magdalena Neuner fortsatte der hun slapp i VM, og vant med god margin til tross for to strafferunder. 21-åringen som tok tre gull i VM kunne juble over karrierens tiende verdenscuptriumf.

Men de norske fikk altså lite å juble for. Aller tristest var nok Tora Berger, som falt på første runde i sporet. Hun hadde ikke tapt veldig mye tid inn til første skyting, men på standplass sleit hun med ladingen.

Kolben brakk

Med fortvilelse og tårer i øynene skjøt hun to bom. Kanskje ikke så rart, med tanke på at geværet hadde fått hard medfart i fallet.

- Da jeg kom i mål, så jeg at kolben var brukket, sier Tora Berger til NRK.

Med to nye bom på stående skyting var Norges beste skiskytter i kvinneklassen denne sesongen uten en mulighet. 

Etter tre fjerdeplasser og en sølvmedalje i VM, ble dagens renn en gedigen nedtur for Lesja-jenta.

NEDTUR: Tora Berger fikk store problemer på standplass etter et fall på første sløyfe i sporet. Til slutt endte hun på 42. plass. Foto: AP/Scanpix
NEDTUR: Tora Berger fikk store problemer på standplass etter et fall på første sløyfe i sporet. Til slutt endte hun på 42. plass. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Dette var skikkelig skuffende. Det var ikke noe artig, sier Berger.

Beste norske på 25. plass

Og det var ikke bare Toras uhell som var til å grine av i dag. Ingen av de norske jentene hadde noen god dag, og plasseringene ble mildt sagt begredelige.

Solveig Rogstad ble best av de seks norske på 25. plass, over to minutter bak Neuner.

Ann Kristin Flatland ble nummer 27, Anne Ingstadbjørg nummer 31, Kari Henneseid Eie  nummer 32, Jori Mørkve nummer 40 og Tora Berger havnet til slutt på 42. plass.

image: Geværet brakk da Tora falt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media