Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ghana-kaptein rammet av malaria

Midt i Afrikamesterskapet.

SYK: Ghana-kaptein Asamoah Gyan har fått malaria - men tilstanden skal ikke være alvorlig og Gyan er fortsatt ikke utelukket i Afrikamesterskapet som pågår. Foto: AP Photo/Themba Hadebe
SYK: Ghana-kaptein Asamoah Gyan har fått malaria - men tilstanden skal ikke være alvorlig og Gyan er fortsatt ikke utelukket i Afrikamesterskapet som pågår. Foto: AP Photo/Themba Hadebe Vis mer

(Dagbladet): Ghana-kaptein Asamoah Gyan er rammet av en mild form for malaria. Det melder blant annet BBC.

Det ghanesiske fotballforbundet bekrefter at spissen har vært på sykehuset i Mongomo i helga, men at han ble utskrevet søndag morgen.

Gyan og Ghana er midt i Afrikamesterskapet i fotball og møter Senegal mandag kveld. 

For Gyans del spøker det for videre spill.

Stjerne Kapteinen er en av Ghanas aller største profiler med sine 86 landskamper og 45 landslagsscoringer. Han debuterte bare 17 år gammel og har senere vært innom klubber som Udinese, Rennes og Sunderland.

Nå spiller Gyan i Al Ain som holder til i Abu Dhabi.

Antall personer som dør av malaria er nesten halvert siden år 2000, ifølge NTB. Verden over har antall malariadødsfall gått ned med 47 prosent mellom år 2000 og 2013.

I Afrika sør for Sahara, hvor 90 prosent av alle malariadødsfall finner sted, er dødeligheten redusert med 54 prosent, mens den for barn under fem år er redusert med 58 prosent. Det tilsvarer om lag 3,9 millioner avvergede dødsfall blant disse barna.

Anklager Ghana-kapteinen ble i sommer anklaget for å være delaktig i en drapssak, noe han senere har benektet.

Al Ain-spilleren ble beskyldt for å ha drept den ghanesiske rapperen Theophilus «Castro» Tagoe og hans kjæreste, Janet Bandu.

Sammen med en gruppe venner skal de tre ha feriert sammen i byen Ada i juli, før kjæresteparet plutselig forsvant sporløst etter å ha lagt ut på en vannscooter-tur.

Rykter som har oppstått  i Ghana vil nå ha det til at Gyan, sammen med noen av brødrene sine, skal ha tatt del i et rituelt offerdrap av vennene sine. Dette har 28-åringen sett seg nødt til å benekte i en pressemelding.

- Vi har forholdt oss stille mens disse ville anklagene og ryktene har svirret i media. Vi har ikke vært stille fordi vi skjuler noe eller fordi vi ikke føler en trang til å fortelle, etter det vi kan huske, hva som skjedde i Ada. Vi har vært stille fordi vi ikke ønsket å forstyrre politiets etterforskning, sa Gyan.

Afrikamesterskapet som pågår spilles i Ekvatorial-Guinea.