MYE Å GJØRE: Adam Larsen Kwarasey hadde holdt buret rent i de to første kampene, som begge ble vunnet av Ghana. Onsdag fikk han mye å gjøre da Guinea med kniven på strupen presset på i jakt på scoringer.Foto: SCANPIX/AP/Themba Hadebe
MYE Å GJØRE: Adam Larsen Kwarasey hadde holdt buret rent i de to første kampene, som begge ble vunnet av Ghana. Onsdag fikk han mye å gjøre da Guinea med kniven på strupen presset på i jakt på scoringer.Foto: SCANPIX/AP/Themba HadebeVis mer

Ghana og Kwarasey til kvartfinale

Godset-keeperen slapp inn sitt første mål.

Adam Larsen Kwarasey måtte slippe inn sitt første mål i afrikamesterskapet, men Ghana er klar for kvartfinale etter 1-1 mot Guinea onsdag.

Emmanuel Agyemang-Badu ga Ghana ledelsen mot spillets gang da han vippet opp ballen og sendte en real suser forbi Guinea-keeper Naby Yattara etter en snau halvtime. Det var Ghanas 100. mål i turneringens historie.

På overtid i første omgang gikk Guinea utligningen da Strømsgodset-keeper Kwarasey feilberegnet et innlegg fra Abdoul Razzagui Camara slik at ballen endte i nettet.

Kwarasey hadde holdt buret rent i de to første kampene, som begge ble vunnet av Ghana. Onsdag fikk han mye å gjøre da Guinea med kniven på strupen presset på i jakt på scoringer.

Hektisk Guinea ropte på straffe da Pascal Feindouno tidlig i første omgang gikk i bakken i en duell med Kwarasey, men dommeren mente at det ikke hadde vært kontakt da keeper kastet seg i beina på motspilleren.

Ibrahima Traore fikk ballen i nettet vel halvveis i første omgang, men målet ble korrekt annullert for offside.

Ghana hadde noen sjanser til å doble ledelsen i slutten av første omgang, men etter utligningen startet Guinea best igjen i annen omgang. Kwarasey måtte vise klasse mot Ismael Bangoura i det 53. minutt.

Guinea måtte vinne for å henge med i turneringen, men Mamadou Dioulde Bah gjorde det vanskelig for laget sitt da han pådro seg to gule kort og ble utvist. Guinea måtte spille de siste 20 minuttene i undertall, og Ghana dro greit i land poenget som ga gruppeseier.

Mali vendte Ghana møter Tunisia i kvartfinale søndag, mens Mali takket være 2-1-seier over poengløse Botswana tok 2.-plassen og møter vertslandet Gabon.

Botswana tok ledelsen ved Mogakolodi Ngele, men scoringer av Garra Dembele og Barcelona-spiller Seydou Keita vendte til seier for Mali.

Etter kampen måtte Mali-spillerne vente i fem spennende minutter før de fikk vite at Ghana hadde tatt poeng fra Guinea og at kvartfinaleplassen var klar.

Gruppespillet i afrikamesterskapet ble avsluttet på en tragisk dag for afrikansk fotball. Et stort antall mennesker døde da det brøt ut opptøyer i forbindelse med kampen mellom Al-Masry og Al-Ahly i Egypt, og all toppfotball i landet er innstilt inntil videre.

(NTB)