Klar som et egg: Ghyas Zahid mener han er klar for debuten på det norske landslaget. Her i aksjon mot Vikings Iven Austbø, søndag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Klar som et egg: Ghyas Zahid mener han er klar for debuten på det norske landslaget. Her i aksjon mot Vikings Iven Austbø, søndag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Ghayas Zahids beskjed til Høgmo: - Jeg er klar

Klar tale fra angriperen.

STAVANGER (Dagbladet):
Ghayas Zahid (20)  har storspilt på midtbanen for Vålerenga denne sesongen. Tidligere i år var den teknisk begavede spilleren klar på at han følte seg klar for landslagsspill for Norge.

Klar til dyst
Unggutten var ikke en av landslagssjef Per Mathias Høgmos utvalgte til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan, men hovedpersonen er tydelig på at han er klar, dersom sjansen skulle by seg.

- Jeg er klar. Prestasjonene mine har vært litt varierende den siste tiden, så det kan hende at det er derfor jeg ikke er med. Jeg føler at jeg leverte en god søknad i dag og jeg vil fortsette å jobbe hardt. Da kommer det kanskje neste gang, sier han.

Kreativ type
På spørsmål om hva han kan tilføre landslaget kommer svaret kontant:

- Kreativitet. Det er noen kreative spillere på landslaget, men jeg føler definitivt at jeg har noe å bidra med. Jeg kan sette opp folk og score mål, fortsetter spilleren som scoret to mål da Vålerenga vant 4-3 over Viking i Stavanger søndag.

Zahid er født og oppvokst i Norge, men har pakistanske foreldre. Han forteller om et fotballmiljø som tok vare på ham.

- Mamma kom til Norge relativt tidlig. Pappa kom litt senere. Søsknene mine og jeg har alltid bodd i Norge. Jeg har alltid følt meg inkludert og ivaretatt både i Vålerenga og i min første klubb, Klemetsrud. 

Går for medalje
Vålerenga tar imot Rosenborg på Ullevål neste serierunde. Zahid og resten av laget er klare på at medalje er målsettingen for sesongen.

- Det kommer til å bli en fantastisk kamp. Vi går for alle tre poengene og kommer til å matche Rosenborg gjennom samtlige 90 minutter. Vi går for medalje i år. 

Oppmøtet på Ullevål Stadion har vært av varierende karakter denne sesongen. Klanens nye yndling håper Oslo-publikummet stiller opp i storkampen.

- Publikum betyr masse for oss. Jeg håper at det kommer mellom 15 000 - 20 000 tilskuere, smiler han.