Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gheorghe Hagi: - Colombia-kampen gjorde meg verdenskjent

Gheorghe Hagi forteller om de kampene som betydde mest for ham i hans karriere.

VM 1994: Gheorghe Hagi. Foto: AP Photo/Susan Walsh
VM 1994: Gheorghe Hagi. Foto: AP Photo/Susan Walsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

51-åringen er en av de beste, om ikke den beste fotballspilleren, fra Romania. Han er en av de få mennene i verden som har spilt for både Real Madrid og Barcelona. I tillegg har han blitt kåret til en av de beste fotballspillerne gjennom tidene av selveste Péle.

MANAGER: Hagi ble manager etter at han la opp i 2001. Her var han for Romania i 2000 som var hans siste år på landslaget. Foto: EPA PHOTO   EPA/ILIE BUMBAC
MANAGER: Hagi ble manager etter at han la opp i 2001. Her var han for Romania i 2000 som var hans siste år på landslaget. Foto: EPA PHOTO EPA/ILIE BUMBAC Vis mer

Den offensive midtbanespilleren spilte på øverste nivå fra 1982 til 2001. På den tiden vant han flere troféer både med klubb og som spiller, han ble toppscorer i Europacupen og den romanske ligaen. FourFourTwo kåret han nylig til en av de beste tierne i historien. Han debuterte for Farul Constanta før han gikk til Sportul Studentesc. Det var likevel ikke før i 1987 av han virkelig slo gjennom i Europa med Steaua Bucuresti.

Steaua Bucuresti 1-0 Dynamo Kiev

24. februar 1987, Den europeiske supercupen

- Kampen som hjalp meg å skape et navn i Europa. Jeg var 22 og scoret vinnermålet i min første kamp for Steaua etter å ha kommet fra Sportul Studentesc. Steaua hadde akkurat vunnet Europacupen, det var som en drøm som gikk i oppfyllelse å gjøre en så viktig prestasjon i debuten min. Etter det målet ble jeg inkludert i en liste over de tre mest lovende unge spillerne i Europa. Folk visste nå hvem jeg var.

Brasil 1-2 Resten Av Verden

31. oktober 1990, Oppvisningskamp

UEFA-CUPEN: Hagi feirer at Galatasaray har vunnet tittelen i Europa i 2000. Foto: Fatih Saribas REUTERS
UEFA-CUPEN: Hagi feirer at Galatasaray har vunnet tittelen i Europa i 2000. Foto: Fatih Saribas REUTERS Vis mer

- Dette var Pelés testemonial-kamp på San Siro da han var 50. Jeg var invitert for å spille for Resten Av Verden. Vi vant et frispark og det var mange fantastiske som stod rundt ballen, men jeg hadde sjansen til å skyte og rumeneren scoret! Jeg elsker det målet - det er fortsatt et av mine favorittminner fra karrieren.

Real Madrid 5-2 Osasuna

12. januar 1994, La Liga

- Jeg la ned en god prestasjon og scoret et praktmål fra midt på banen. Scoring fra midten var også noe jeg klarte å gjøre for Barcelona og Galatasaray. Jeg scoret nok et mål mot Osasune, men det var ikke like spektakulært dessverre.

Romania 3-1 Colombia

18. juni 1994, VM

- Jeg var en del av et fantastisk rumensk lag, og jeg hadde en god kamp. Jeg scoret et mål fra linja og hjalp kollegaene mine score to til. Jeg drømte om det som en nummer 10. Hvis seieren i Supercupen betydde at jeg var kjent rundt i Europa, så var det Colombia-kampen som gjorde meg verdenskjent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!