- Gi deg, Trond Jøran

LAHTI (Dagbladet): Norges beste skihopper, Kristian Brenden (21), vil ha Trønderhopp-duoen Geir Johnsen og Jan Henrik Trøen som henholdsvis landslagssjef og landslagstrener kommende sesong. - Det vil være positivt både for laget og meg selv, hvis Trond Jøran Pedersen gir seg, sier Kristian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Trønderhopp får trolig flest løpere på det nye landslaget. Da synes jeg sjefen bør bo i Trøndelag og at den daglige treningen må foregå i Granåsen, sier Kristian Brenden til Dagbladet.

Tre av fire

Tre av de fire beste nordmennene i vinterens verdenscup representerer Trønderhopp:

Kristian Brenden (nr. 13), Henning Stensrud (nr. 16) og Roar Ljøkelsøy (nr. 27). Bare Lasse Ottesen (nr. 17) splitter Trønderhopp-trioen.

Blant de åtte beste nordmennene er det ytterligere to Trønderhoppere: Stian Kvarstad (nr. 47) og Tommy Ingebrigtsen (nr. 49).

- Gi deg, Trond Jøran

- Mitt ønske er at Trond Jøran Pedersen gir seg som landslagssjef. Det vil være positivt både for laget og meg selv. Jeg kjenner Geir Johnsen veldig godt, og mener han er rette mannen til å overta, sier Kristian Brenden.

- Hva er galt med Trond Jøran Pedersen?

- Jeg er ikke helt enig i hoppfilosofien hans. Etter mitt syn, legger han litt for mye vekt på tilløpsstilling og fysisk trening. Trond Jøran snakker mye om å tråkke satsen fra hælen. Når jeg hopper godt, trykker jeg mye lenger fram på foten, sier Brenden.

- Andre ting?

- Jeg har hatt Trond Jøran som reiseleder, og det har fungert greit nok. Uenigheten går på det hopptekniske. Jeg har aldri hatt ham som trener, og vil heller ikke ha det til vinteren. Geir Johnsen blir sjefen min også kommende sesong, sier han.

- Hva gjør du hvis Hoppkomiteen foretar et annet valg enn å ansette Geir Johnsen som sportslig leder og Jan Henrik Trøen som en av to landslagstrenere?

- Blir det hardt mot hardt, må jeg vurdere. Hvis Trond Jøran Pedersen fortsetter som sportslig sjef og reiseleder, er det bare greit under forutsetning av at jeg får beholde de to trenerne mine i Trønderhopp. Jeg må ha det artig med skihoppingen, og gjøre tingene på min måte. Hvis ikke, er det mulig jeg velger å stå utenom landslaget, sier Brenden.

Lengst i går

I Lahti i går fløy han (og japaneren Hiroya Saitho) lengst av samtlige i den siste treningsomgangen: 124,5 meter.

- Jeg er i klar framgang, men hopper ennå ikke så bra som under OL i Hakuba. Forhåpentlig er jeg på vei mot en ny formtopp, sier Kristian Brenden foran v-cuprennene i kveld og i morgen.

ØNSKER SJEFSKIFTE:</B> Kristian Brenden vil heller ha trenere fra Trønder-hopp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer