Gi dem sjansen sammen, Drillo

TRONDHEIM (Dagbladet): Runar Berg og Roar Strand har såvidt vært innom Drillos. Men aldri samtidig. Drillos siste eksperiment før VM bør handle om å teste et fikst ferdig indreløperpar med kvaliteter som fort kan overgå Myggen og Øyvind Leonhardsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

Berg og Strand i ferd med å utvikle et strålende samarbeid på hver sin side av en sentral midtbanespiller. Rollefordelingen minner sterkt om den Erik Mykland og Øyvind Leonhardsen har på hver sin side av Kjetil Rekdal på Drillos:

  •  Myggen som den mer tilbakeholdne pasningsleggeren. Leo som den utrettelige løpegutten.

RBK-duoen har brukt de to siste seriekampene på å vokse til et seriøst alternativ. Fordi Strand har holdt utmerket standard hele sesongen, og faktisk imponert mer enn Leonhardsen _ i den grad det er mulig å sammenlikne prestasjoner fra Premier League og Tippeligaen.

Og fordi Berg har løftet seg enormt etter at Bent Skammelsrud kom hjem til den sentrale midtbanerollen før Brann-kampen, og dermed dyttet Berg et hakk ut til venstre.

Ferdigdempede

I den mer offensive og gjennombruddsorienterte rollen får Berg bedre utnyttet sine beste egenskaper:

  •  Den effektive førsteberøringen som gjør at han både får tilrettelagt ballen på høyrefoten, og løftet blikket før de fleste andre her i landet.
  •  Og den utsøkte pasningsfoten, som like gjerne sender ferdigdempede førtimeterspasninger som scoringsmodne stikkere innenfor sekstenmeteren.

Berg er en gjennombruddsspiller, ikke en ballfordeler _ slik han var i de fire første serieomgangene. Derfor er det først i det siste at han har hentet fram ferdighetene fra sine beste kamper i fjor.

Spørsmålet er naturligvis om duoen Berg/Strand har meldt seg på for sent?

Og om Drillo ønsker å bruke kampen mot Mexico til å teste en løsning han aldri tidligere har gjort til noe tema?

Men det er definitivt ikke spørsmål om Berg og Strand fortjener sjansen.

Registrerte

Drillos offisielle utsendte på Lerkendal i går, Bjørn Hansen, registrerte sikkert både de nevnte likhetene mellom Myggen og Leo, og de tidvis praktfullt timede kombinasjonene mellom Berg og Strand.

De tre beste eksemplene:

  •  14 minutter: Presis, åpnende gjennombruddspasning fra Berg til Strand, som ender med at Sigurd Rushfeldt kan bredside inn utlikninga til 1-1.
  •  66 minutter: Vinklet innlegg fra Berg mot Strand _ som nikker Frode Olsen til nok en flott redning.
  •  86 minutter: Fiks stikker fra Berg til Strand, som nesten rekker å dytte inn tre poeng til Rosenborg. Olsen noen centimeter foran igjen.

Praktfullt

I tillegg kommer en mengde konstruktive forsøk som ikke registreres i mål- eller sjansestatistikkene _ men som skaper inntrykket av en duo med både ferdigheter og samarbeidsevner ut over det normale.

Og snakker vi om Rosenborg-spillere med ferdigheter ut over det normale, så snakker vi også om et meget høyt internasjonalt nivå.

Runar Berg var for øvrig også nest sist på 2-1-scoringa til Mini _ og det er bare fordi ikke også Strand var involvert, at den kombinasjonen ikke er nevnt tidligere. Praktfullt forarbeid av Berg _ praktfull avslutning av Mini.

Runar Berg og Roar Strand er meget dyktige fotballspillere hver for seg. Men sannsynligvis er det bare sammen de har en sjanse til å komme til VM. Drillo uttalte tidligere denne uka at han bare trenger én Leo-type. Han trenger med andre ord ikke Strand.

<B>INGEN SKAM Å SNU:</B> Det er fortsatt ikke for sent å teste Roar Stand (t.h.) med Runar Berg (t.v.) som makker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer