Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gi Fiorentina tidlig sjokk

Erik Nevland scoret mot Fiorentina i UEFA-cupen sist høst. Han mener Rosenborg absolutt kan avansere.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 20.45: Rosenborg - Fiorentina

Erik Nevland (30) rakk akkurat å bli Fulham-klar før overgangsvinduet smekket igjen i januar. Den siste sesongen som kaptein og spiss i Groningen inneholdt blant annet to UEFA-cup-oppgjør mot Fiorentina.

I 1. runde av turneringa, hvor lagene kjemper om å komme til gruppespillet, ble det italiensk seier med knappest mulig margin.

I gruppe med Villarreal, AEK, Mlada Boleslav og Elfsborg gikk de fiolette fra Firenze videre som nummer to. I dag kommer de til Lerkendal for å spille den første av to 16.-delsfinaler.

- Fiorentina er et bra lag. De har mange gode spillere individuelt sett, og spiller typisk italiensk. Men Rosenborg skal ikke avskrives, sier Erik Nevland til Dagbladet.

Groningen spilte 1-1 både hjemme og borte. Erik Nevland ga Groningen 1-0 i Italia med et strålende, overrumplende skudd i vinkelen. Men fem minutter seinere utliknet Adrian Mutu.

Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, hvor Fiorentina vant 4-3.

- Jeg følte ikke det var fortjent. Rosenborg har absolutt muligheten til å gå videre, sier Nevland.

TAPTE PÅ STRAFFER: Erik Nevland scoret i den første Groningen-kampen mot Fiorentina, og har en oppskrift på hvordan Firenze-laget kan stoppes på Lerkendal i kveld. Foto: Scanpix/Ap
TAPTE PÅ STRAFFER: Erik Nevland scoret i den første Groningen-kampen mot Fiorentina, og har en oppskrift på hvordan Firenze-laget kan stoppes på Lerkendal i kveld. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Rumenske Mutu er lagets suverene toppscorer.

- Han scoret det ene av målene mot oss også. Han var ikke veldig truende utover det, men selvfølgelig er Mutu en av lagets store stjerner - sammen med kanskje først og fremst Christian Vieri og Martin Jørgensen, sier Nevland.

Groningen erfarte at Fiorentina spilte med en ballsentral, noe det nederlandske laget tok konsekvensene av.

- Alt av angrepsspill skulle innom Fabio Liverani. Det var ganske forutsigbart, og de ble egentlig bedre da de byttet ham ut, sier Nevland.

- Hva er ditt viktigste råd til Rosenborg?

- Gå i strupen på dem tidlig. Det kan gi dem et sjokk. Vi kjørte høyt press både hjemme og borte - det likte de slett ikke.

NØKKELSPILLER: Nevland peker på Adrian Mutu som de fiolettes største sjerne. Her er rumeneren i duell med Milans Massimo Oddo, hans tidligere lagkamerat i Verona.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media