- Gi Fiorentina tidlig sjokk

Erik Nevland scoret mot Fiorentina i UEFA-cupen sist høst. Han mener Rosenborg absolutt kan avansere.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 20.45: Rosenborg - Fiorentina

Erik Nevland (30) rakk akkurat å bli Fulham-klar før overgangsvinduet smekket igjen i januar. Den siste sesongen som kaptein og spiss i Groningen inneholdt blant annet to UEFA-cup-oppgjør mot Fiorentina.

I 1. runde av turneringa, hvor lagene kjemper om å komme til gruppespillet, ble det italiensk seier med knappest mulig margin.

I gruppe med Villarreal, AEK, Mlada Boleslav og Elfsborg gikk de fiolette fra Firenze videre som nummer to. I dag kommer de til Lerkendal for å spille den første av to 16.-delsfinaler.

- Fiorentina er et bra lag. De har mange gode spillere individuelt sett, og spiller typisk italiensk. Men Rosenborg skal ikke avskrives, sier Erik Nevland til Dagbladet.

Groningen spilte 1-1 både hjemme og borte. Erik Nevland ga Groningen 1-0 i Italia med et strålende, overrumplende skudd i vinkelen. Men fem minutter seinere utliknet Adrian Mutu.

Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, hvor Fiorentina vant 4-3.

- Jeg følte ikke det var fortjent. Rosenborg har absolutt muligheten til å gå videre, sier Nevland.

TAPTE PÅ STRAFFER: Erik Nevland scoret i den første Groningen-kampen mot Fiorentina, og har en oppskrift på hvordan Firenze-laget kan stoppes på Lerkendal i kveld. Foto: Scanpix/Ap
TAPTE PÅ STRAFFER: Erik Nevland scoret i den første Groningen-kampen mot Fiorentina, og har en oppskrift på hvordan Firenze-laget kan stoppes på Lerkendal i kveld. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Rumenske Mutu er lagets suverene toppscorer.

- Han scoret det ene av målene mot oss også. Han var ikke veldig truende utover det, men selvfølgelig er Mutu en av lagets store stjerner - sammen med kanskje først og fremst Christian Vieri og Martin Jørgensen, sier Nevland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Groningen erfarte at Fiorentina spilte med en ballsentral, noe det nederlandske laget tok konsekvensene av.

- Alt av angrepsspill skulle innom Fabio Liverani. Det var ganske forutsigbart, og de ble egentlig bedre da de byttet ham ut, sier Nevland.

- Hva er ditt viktigste råd til Rosenborg?

- Gå i strupen på dem tidlig. Det kan gi dem et sjokk. Vi kjørte høyt press både hjemme og borte - det likte de slett ikke.

NØKKELSPILLER: Nevland peker på Adrian Mutu som de fiolettes største sjerne. Her er rumeneren i duell med Milans Massimo Oddo, hans tidligere lagkamerat i Verona.