Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gi flatt jern

HAGFORS (Dagbladet): Subaru-ledelsen har bare ett råd til Petter Solberg (27) på dagens andre del av Rally Sverige: - Gi flatt jern og sats det bilen tåler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fem fartsetapper ligger Spydeberg-gutten på 6. plass, 21,2 sekunder bak bronse - og pallplass - som Colin McRae innehar. Derfor er rådet fra lag-ledelsen:

- Det er bedre å ta en risiko og tjene et poeng eller to, enn å kjøre trygt og komme i mål til ett enslig poeng, sier lagsjef David Lapworth til Dagbladet.

Han mener Solberg har gode sjanser til å klatre opp til tredjeplassen. Og McRae er ingen hvem som helst: Briten vant verdensmesterskapet i 1999.

- Jeg er veldig tett på Colin, men jeg må jobbe enda hardere for å få flere poeng. Det blir en kamp mot McRae. De to andre foran meg skal jeg klare, sier Solberg.

Han snakker om finske Jani Paasonen (9,1 sekund foran) og belgiske Freddy Loix (1,2).

- Hva du vil

Sportsdirektør George Donaldson mener nordmannen får vurdere forholdene sjøl, og legger ikke noe press på ham foran dagens seks fartsetapper.

- Han kan gjøre som han vil. Vi holder på med å bygge opp en fører, og Petter gir oss resultater etter hvert. Men 3. plass er en mulighet, spår Donaldson.

Som hevder han aldri har sett Petter Solberg bli stresset av noe.

- Dagens løp blir som en hyggelig tur på svenske snøbelagte vinterveier, sier han i fullt alvor.

Fullt så moro hadde ikke 27-åringen det på den første av fredagens fem fartsetapper. Den kunne endt i grøfta, med brutt løp som resultat.

- Vi hadde ikke kontroll på bremsene i det hele tatt. I tillegg kjørte vi på isdekk i stedet for snødekk. Jeg tapte veldig mye på den første, sier Solberg.

Kartfeil

På de to siste etappene ble notatene kartleser Phil Mills hadde med seg ubrukelige ettersom arrangøren brøytet løypene. Kartnotatene måtte skrives fullstendig om.

For de to etappene skal kjøres en gang til i dag.

- Arrangøren hadde rett og slett endret veien. Vi kan dessverre ikke gjøre noe annet enn å be dem pent om ikke å gjøre det igjen, sier Mills til Dagbladet.

Solberg var sjøl veldig fornøyd med gårsdagens prestasjon. Sjetteplassen betyr at han har ni biler foran seg når han starter i dag.

Og slipper unna det som felte lagkompis Tommi Mäkinen i går. Finnen kjørte først, måtte «brøyte» løypa og endte med en radiator full av snø. Da varte ikke motoren lenge. Solberg forsvarer Subarus ære aleine i Sverige resten av helga.

HYGGETUR: Petter Solberg ligger bare 21,2 sekunder bak bronseplassen i Swedish Rally. I dag kjører han fartsetapper. - Dagens løp blir som en hyggelig tur på svenske snøbelagte vinterveier, sier Subaru-teamets sportsdirektør George Donaldson.
FORNØYD: Petter Solberg. <P>
Hele Norges coronakart