- Gi Frode Kyvåg fredsprisen, ikke sparken!

Har hentet lag fra midtøstens krigsområder i 25 år sammen med Kyvåg.

OPPFORDRER TIL FREDSPRIS. Fuad Timraz har jobbet med Frode Kyvåg i 25 år og har hentet 82 lag fra krigsområdene i Midtøsten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPFORDRER TIL FREDSPRIS. Fuad Timraz har jobbet med Frode Kyvåg i 25 år og har hentet 82 lag fra krigsområdene i Midtøsten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fuad Timraz har hentet 82 lag fra konfliktområdene i Gaza, Vestbredden, Libanon og Israel med god hjelp av Frode Kyvåg gjennom 25 år.

Norsk-palestineren er bestyrtet over at Frode Kyvåg fjernes som sjef for Bækkelaget og Norway Cup.

- Det er en skam. Jeg blir på gråten når jeg ser hvordan de behandler en mann som har viet hele sitt liv til Norway Cup og ønsker å fortsette. Jeg mener dette er hjerterått, sier Fuad Timraz til Dagbladet.

Han frykter for at parolen «fargerikt felleskap» forsvinner ut av Norway Cup med Frode Kyvåg.

Ingen betenkeligheter -Men ser du ingen betenkeligheter i at Frode Kyvåg faktisk har fylt 70 år og har falt for aldresgrensa i kontrakten?

- Overhodet ikke. Kontrakter kan skrives om. Kyvåg er frisk og rask. Og han er kvikkere i hodet enn de fleste av oss, mener Timraz.

Brukte tippegevinst Fuad Timraz ble kjent med Kyvåg da han vant 160.000 kroner i tipping for 25 år siden og hentet det første laget fra Palestina.

- Jeg brukte hele gevinsten og lånte 50.000 kroner på huset mitt. Det finansierte flybilletter, drakter og fotballsko til laget. Guttene var 13 og 14 år gamle. De hadde aldri vært på en gressbane. Og de hadde alltid spilt barbeint, forteller Fuad Timraz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer