Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gi gubben et kvinnfolk

Arne Myhrvold eller Petter Rønningen i IOC? Send heller en kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der bremset Staubo effektivt opp i går, da han kunngjorde at han vil løse floken ved å bli sittende.

Slik får vi muligheten til å tørr-nominere i et par år til, og kanskje spretter det opp enda bedre argumenter for at vi skal omsette prat om likestilling og kvinner i idrettsledelsen til en smule praksis.

Dagbladet har prøvd seg med Grete Waitz en gang før. Men hun skal visst ha feil postadresse.

Ta da Marit Myrmæl , som både har olympisk bronsemedalje og fjong tittel. Lederen av idrettsforbundets internasjonale avdeling er vel som skapt for internasjonale verv?

Ingen messias

Problemet med herrene Myhrvold og Rønningen er verken kunnskap eller forbindelser. De er gode nok.

Men de har ingen ting som ikke Gerhard Heiberg har. Og de vil finne det minst like vanskelig å sette dagsordenen.

Et blikk på Heibergs olympiske karriere gir en pekepinn på at vår innflytelse i de innerste sirkler er mer enn alminnelig begrenset.

Vår olympiske Messias kom inn i IOC etter forbilledlige leker i 1994, men hva har han gjort? Ikke så mye som har vært veldig synlig, bortsett fra å se beskjemmet bort da Samaranchs lakeier trikset med aldersgrensen under sesjonen i Budapest for tre år siden.

Heia Anne

Hva skal vi med da med to slike?

Det kan sikkert en brevskrivende Anne Enger Lahnstein gi et utmerket svar på, og mens vi venter sendes gratulasjoner til Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité for fremragende feltarbeid.

For her lanseres en Myhrvold som IOC stramt betakker seg for, mens vi skal tro at problemet er europeisk overrepresentasjon og nasjonale kvoter.

Glem et øyeblikk at Italia har fire mann i denne klubben, men legg deg på hjertet at Samaranch kjenner Petter Rønningen som en hardt arbeidende soldat med god olympisk oppdragelse.

Gir du 50 øre for tankene til Gerhard Heiberg da han samtykket med idrettsstyret om samling rundt Myhrvold?
Da er du ikke den eneste.

Jenteprat

Denne fortreffelige lapskaus skal få småputre så lenge Jan Staubo finner det for godt, og det gir oss alle muligheter til litt jenteprat.

Myhrvold avfeide nyss problematikken i et intervju med Dagbladet, og henviste til en finsk størrelse som ikke har tatt ordet siden hun ble skjøvet inn i 1981. Mon tro om du behøver utdannelse utover barnehage for å lete fram flere tause Birgitter i denne forsamlingen.

Sjekk heller det siste utspillet til storhertugen av Luxembourg (medlem siden 1946) eller den litt ferskere Mohamad Hasan fra Indonesia, medlem av IOCs kulturkommisjon. Det er guttene sine.

Punktum

Lurer du på om Grete Waitz eller Marit Myrmæl kunne gjort det bedre?

Ville en slik lansering vært et brukbart punktum for første del av Olympiatoppens sagnomsuste kvinneprosjekt?

Eller tror du, som kulturministeren, at Myrhvold er vår mann?

Samaranch etterlyste kvinnene i en av sine festtaler her om dagen, og noen ganger er det verdt å sjekke om bordet fanger.

Gi gubben et skikkelig kvinnfolk!

OL-president Samaranch

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!