- Gi hopperne psykolog

- Vi mangler stabilitet og selvtillit. For å gi gutta en aha-opplevelse og løse opp litt før VM, bør det hentes inn en psykolog, sier Ole Bremseth (40) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Foruten å være medlem av hoppkomiteen i Norges Skiforbund, er han også den siste nordmannen som vant et hopprenn i VM-byen Lahti. Det skjedde i 1982, etter ski-VM i Oslo. I likhet med resten av verdenseliten hoppet Bremseth med klassisk stil.

V-stilen var ennå ikke oppfunnet...

- 1982 er latterlig lenge siden. Det er nesten fælt at vi ikke har vunnet i Lahti på 19 år. Én av grunnene tror jeg er de tøffe forholdene der borte. Skal du vinne i Lahti, må du være i knallform, sier Ole Bremseth.

- Verd et forsøk

Som alle hoppinteresserte nordmenn, er han frustrert over de dårlige resultatene i vinter.

Ole Bremseth

Alder: 40

Yrke: Avdelingsdirektør i Gjensidige NOR

Sivil status: Gift med Lill, to barn, Lasse (8), Carina (12).

Bosted: Krokstadelva

Meritter: Gull i lag-VM 1982, bronse i normalbakke-VM i Midtstua. Seks v-cupseirer samme vinter.

Rekord: 167 meter i Harrachov

Verv: Medlem av hoppkomiteen i NSF siden 1999

Aktuell: Er siste nordmann som vant et hopprenn i Lahti (7. mars 1982).

- Den store forskjellen på Adam Malysz og oss ligger på det mentale planet. Som trener i Buskerudhopp samarbeidet jeg mye med Frank Beck. Psykologhjelp er aldri noen garanti for suksess, men vel verd å prøve. For løperne er det uansett viktig at det skjer noe, sier Ole Bremseth.

- Gikk av seg selv

Han har stor tro på at Ludvik Zajc vil få Hopp-Norge tilbake i toppen.

- Skihopping har veldig mye med frykt å gjøre. Med én gang det sniker seg inn det minste snev av angst eller tvil, går det skeis. Da jeg vant fire verdenscuprenn på rad i 1982, var jeg ikke redd for noe. Alt gikk av seg selv, sier Ole Bremseth.

Talentutvikling

På sikt mener han den største utfordringen for Hopp-Norge er å utvikle talentene.

- Der misser vi mest. Alle de fem løperne i junior-VM i Polen (Ole-Christen Enger, David Andersen, Tor Magne Johansen, Thomas Lobben og Kim Roar Hansen) har potensial til å bli verdensstjerner.

- Nå er jobben å løfte dem opp dit, sier Norges siste Lahti-vinner, Ole Bremseth.

SISTE LAHTI-VINNER: Ole Bremseth (40) er den siste norske hopperen som har vunnet i Lahti - i mars 1982. Nå mener han landslagsgjengen bør satse på psykologhjelp. - Den store forskjellen på Adam Malysz og oss ligger på det mentale planet, sier Bremseth 14 dager før VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer