- Gi makta til Nordbrekken

VALLE HOVIN (Dagbladet): I kveld er det årsmøte i Vålerenga. Der blir det bråk. Gamlegutta Leif Eriksen og Terje «Henger'n» Hellerud mener løsningen er at eks-styreleder Jon H. Nordbrekken får makta.

Man spiser karbonade med løk når man snakker om problemer i Vålerenga. Og så går man på «Fyret» - Hotell Helsfyr - et frispark fra Valle. Hvor jeg møtte heltene fra det store 65-laget - gutta som spilte hjem klubbens første serietittel - for å stille noen poengterte spørsmål om den eneste faktoren som er konstant i Vålerenga - bråk. Etter en time spurte Leif Eriksen om jeg ikke hadde tenkt til å si noe. Og derfor blir det slik:

Leif Eriksen: - Da jeg sa ja til å stille opp på dette bestemte jeg meg for å være diplomat. Men så ramler jeg sammen som et korthus igjen. Og for være helt ærlig er jeg dritt lei hele klubben. Jeg ønsker ikke Vålerenga til helvete, men nok er nok.

Terje Hellerud: - Du mener ikke det, Leif - du har jo hjerte for denna klubben du også. Og jeg og noe av de andre gamlegutta har snakka me'n Nordbrekken - han tar det på generalforsamlinga te'l mandan. Hvis han har snakka sant da, og det ikke dukker opp ting vi ikke har hørt noe om. Det er jo det som er problemet i denna klubben - de fleste går bare rundt og juger.

Terje: - Det er trenera som er problemet - dem har vært for dårlige. Sjøl Drillo fungerte jo ikke her.

Leif: - Jeg kan bli landsforvist for å si detta, men ærlig talt - Drillo skjønte ikke en dritt. Han var en glimrende landslagstrener, han er jo hele Norges fotballfrelser, men her dro'n til Brasil for å møte han kameraten sin, og etterpå var det ski-VM. Også Tjærnås da, som var TV-kommentator under VM istedenfor å være hjemme og øve med laget, og som sier han har så stort hjerte for klubben.

- Har'n det må'n ha fått det på Volvat.

Terje: - Nordbrekken sier han ikke har greie på fotball. Derfor velger han å satse på de folka han har rundt seg. Ålreit, han har gjort feil han også, men han er den beste mannen for klubben. Og så må han få lov til å bestemme.

Leif: - Akkurat, Terje - det er det dem ikke har skjønt i Vål'enga: Formannen er sjefen. Og kan Nordbrekken lære av det som har skjedd kan han bli glimrende.

Terje: - Vi bråka jo før også, Leif - du husker jo det fra de gangene du var trener.

Leif: - De æ'kke noe Vål'enga mer. Pr. i dag er det som Freia Sjokoladefabrikk.

Terje: - Folk må begynne å snakke sant. Og så må spellera begynne å trene skikkelig. Det sier seg jo sjøl at du ikke orker mer enn en knapp time når du bare står stille på treningsfeltet.

Leif: - Se på Pascal Simpson. Ærlig talt - jeg blir 60 om en måned, men ser ut som ei gaselle i forhold. Og hva er det, jo, det skal jeg si deg - det er for dumt. Den ene speller'n etter den andre ser ut som en pudding og blir bare dårligere og dårligere.

Terje: - Men da er vi jo enige da, Leif. - Klubben må ha en sterk mann som setter krav. Vi kan ikke ha en sånn bredde-profil sånn som Anders Krystad vil ha. Og Erik Foss sa det han, til Krystad, at hvis breddefotballen og unga var det viktigste så kunne han bare søke jobb i barnehagan på Vål'enga.

Leif: - Hvis Nordbrekken kommer tilbake kan ikke Krystad være der. Det sier seg sjøl - han med øreringa må bort. For Vål'enga kan ikke bli en toppklubb hvis du tenker som Krystad. Formannen må få carte blanche og kunne bestemme uten innblandinger.

Terje: - Og så må vi få resultater på banen.

Leif: - Ja, Nordbrekken må treffe med Tom Nordlie.

Terje: - Jeg trur det kommer til å gå bra jeg, Leif - hvis det ikke dukker opp noe vi ikke veit da.

Leif: - Hvis Vål'enga vil ha Nordbrekken er han sikkert riktig mann. Men - han må begynne å gjøre mer rett enn feil. Og så må han få slutt på kaoset. Slik at klubben slipper den idiottilværelsen vi blir konfrontert med hele tida.

Takk for maten, mine herrer ........er det nå mulig å få tatt et par bilder?