Therese Johaug Holmenkollmedaljen

Gi medaljen tilbake, Therese!

Når Norges skiprinsesse fortsatt ikke er bra nok for nikkersadelen, har norsk skisport et stort problem. Om ikke Therese Johaug eller kongen selv løser det.

GOD NOK FOR KONGEN: Therese Johaug med kong Harald på ærestribunen under Ski-VM 2011. Siden har de to klemt hverandre på skistadioer verden rundt; seinest i VM for to år siden. Thereses straff for regelbrudd forandret ingen ting på det forholdet. Men for lederne i Skiforeningen er hun ikke lenger god nok. FOTO: Lise Åserud / Scanpix
GOD NOK FOR KONGEN: Therese Johaug med kong Harald på ærestribunen under Ski-VM 2011. Siden har de to klemt hverandre på skistadioer verden rundt; seinest i VM for to år siden. Thereses straff for regelbrudd forandret ingen ting på det forholdet. Men for lederne i Skiforeningen er hun ikke lenger god nok. FOTO: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SELV etter en vinter der sporten ikke har sett maken til fart i løypa, er rangering i norsk langrenn klar:

  • Marit Bjørgen er fortsatt langrennsdronninga, med åtte år yngre Therese Johaug som den nærmeste i arverekka.

De to har tette bånd også utenfor sporet. De er begge bondejenter og innflyttere til hovedstaden, trener gjerne sammen og bor sånn omtrent i skyggen av Holmenkollen; hjertet av den organiserte skiidretten.

Der fra Holmenkollen er denne sporten blitt styrt i 138 år av "Foreningen til Ski-Idrettens Fremme"; nå bare kjent som «Skiforeningen», som nesten like lenge har delt ut den prestisjetunge «Holmenkollmedaljen».

Både Bjørgen og Johaug er for lengst blitt beæret med den en gang så gjeve utmerkelsen. Men nå angrer visst skilederne seg på at de delte ut disse medaljene.

Styret i Skiforeningen er blitt uenig med Marit Bjørgen om hva som virkelig er doping. Nå har ledelsen innført nye regler som gjør at slike som Therese Johaug, heretter blir bedt om å sende Holmenkollmedaljen sin i retur.

Men akkurat det er det best om Therese fortest mulig gjør selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer