Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Gi meg -  hvorfor?

Erik Hoftun (35) er grundig lei alt maset om alder og treghet. Nå forteller han Dagbladet at han gjerne tar enda en sesong når kontrakten hans går ut om ett år.

LONDON (Dagbladet): 3. mars 2005 - en måned før Tippeligasesongen starter - fyller Erik Hoftun 36 år. Det bryr ikke RBK-kapteinen seg noe om. For alderen er ingen hindring. Og spesielt ikke når veldig mange andre mener mener noe annet.

-  Jeg har bestemt meg for ikke å kommentere det der noe mer, sier Hoftun til Dagbladet.

Fått nok

-  Da alle spørsmålene rundt dette begynte å blusse opp i høst - «du begynner å bli gammel nå Erik, du begynner å bli treg» - så følte jeg at det begynte å bli slitsomt. Og derfor har jeg fått nok av det - får man høre nok ganger at man er treg så blir man i hvert fall ikke raskere.

Og:

-  Så lenge jeg spiller fast på Rosenborg vil jeg heretter at spørsmålene rettes til trenerne.

Hårsår? Nei, ikke Erik Hoftun. Svarene han gir Dagbladet to kvelder før han for siste gang dette året skal løpe for livet og æren mot Arsenal på Highbury, er bare av praktisk karakter.

Sjøl om det å være i RBK-miljøet gir meg utrolig mye, gruer jeg meg ikke til livet etter fotballe, sier Erik Hoftun.

-  Jeg ser fram til det også. Og derfor skal jeg ikke klamre meg til noe som helst i RBK. Den dagen jeg ikke er god nok, og blir satt ut av laget, gir jeg meg.

Skal bli bedre

Mange mener Erik Hoftun bør gi seg mens han er på topp, altså etter morgendagens kamp på Highbury. Det skjer helt sikkert ikke. Og går det som RBK-kapteinen ønsker, slutter han ikke når den kontrakten går ut 31.12 2005.

Fordi:

-  Målet mitt for neste sesong er å bli en bedre fotballspiller, sier Erik Hoftun.

-  Klarer jeg det, kan alt skje. Og hvis RBK vil ha meg, tar jeg gjerne enda et år.

-  Jeg tror også jeg kommer til å bedre.

-  Hvorfor det?

-  Fordi Rosenborg som lag kommer til å bedre. Vi har veldig mye å revansjere etter en svak sesong. Og jeg merker allerede nå at engasjementet og temperamentet er på vei tilbake. Det var det vi savna under Ola.

Makkerløs

Og du så det på gårsdagens RBK-trening. Spillerne smalt på hverandre som om det skulle vært finalen i den turneringen de runder av på Highbury i morgen kveld. Og det uten tanker for at spillerstallen er hardt rammet av skader.

Erik Hoftun vet fortsatt ikke hvem han får som makker i midtforsvaret mot Arsenal.

Torjus Hansén, som har vikariert for langtidsskadde Vidar Riseth, har ennå ikke trent med Rosenborg i London. Hovedgrunnen til det er at han har vært hjemme i Norge og giftet seg. Men sjøl om han sa ja til kona, har han ikke sagt ja til å spille med Hoftun fordi han, som alternativene Robbie Russell og Mikael Dorsin også er skadet.

-  Vi får se når Torjus kommer på trening i dag, sier Erik Hoftun.

-  Det eneste som er sikkert er at jeg kommer til å få en mann på siden av meg.

Merkelig nok bekymrer ikke alle Rosenborg-problemene Erik Hoftun det minste. Han gleder seg til kampen og mener tidspunktet for å møte Arsenal på Highbury er helt perfekt.

-  Jeg vet at det er av de største utfordringene vi kan få, sier Erik Hoftun.

-  Men etter at jeg så Arsenal på lørdag, sjøl om de slo Birmingham 3-0, overbeviste de meg ikke i det hele tatt. Arsenal er inne i en av sine dårligste perioder på veldig lenge, og det er derfor jeg mener tidspunktet er riktig.

-  Men de har jo noen gode enkeltspillere?

-  Ja, og noen av dem kan avgjøre fotballkamper i løpet av et øyeblikk. Og det må vi passe oss for. Samtidig som vi må være veldig flinke til å dekke kantene. Klarer vi det, kan det bli en OK avslutning i London, sier Hoftun.

MORO FOR UNGDOMMEN: Erik Hoftun og Robbie Russell morer seg på bilder på mobilen. I morgen møter Rosenborg Arsenal i Champions League på Highbury.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media