- Gi meg Beckham

Roman Abramovitsj overtalte Manchester Uniteds styreformann Peter Kenyon til å komme til Stamford Bridge. Nå vil han at Kenyon skal få David Beckham til Chelsea.

LONDON (Dagbladet): Galskap? På ingen måte. Det er bare enda en dag i milliardær Roman Abramovitsjs nye fotballiv i London. Og det er ikke et hvilket som helst liv - det er et liv uten grenser.

Der russiske oljepenger så langt har klart å kjøpe alt bortsett fra sir Alex Ferguson.

Da Roman Abramovitsj i forrige uke sa at «leder vi ikke til jul, så har jeg en milliard til å bruke på flere spillere», var han i ferd med å snøre inn Manchester Uniteds viktigste mann utenfor fotballbanen: Peter Kenyon - den tidligere Umbro-sjefen som i tillegg til en rekke spektakulære overganger (Ferdinand/Veron/van Nistelrooy) var mannen bak Uniteds Nike-avtale til 3,6 milliarder kroner.

Skal forbi United

Ryktene fra Stamford Bridge forteller at Peter Kenyon er hentet til klubben for å gjøre Chelsea større enn Manchester United. Det betyr at klubben trenger markedsandeler der omsetningen er størst - i Asia. Og hvem andre enn Mr. Super-duper himself - David Beckham - kan selge Chelsea-effekter som kinamat og sushi?

Soccer Investor Magazine er et blad for de som har mer penger enn hjerte i fotballen. Og redaktør Lee Derbyshire har kontakter langt inn i innerlommene i dressene som vanker på styrerommene. Han er enig med den nye Chelsea-eieren - klubben trenger et stort navn:

- Derfor er det ikke utenkelig at de går for Beckham eller Ronaldo.

Becks til dobbel pris?

Peter Kenyon har fått beskjed om å sjekke ut muligheten for å kjøpe David Beckham for 600 millioner kroner fra Real Madrid. Dobbelt så mye som det Kenyon solgte ham for fra United. Og lykkes ikke Abramovitsjs «Gi meg Beckham», har han spedd på med det han opplever som nest best:

- Jeg tar gjerne Ronaldo, sier Chelsea-eieren.