- Gi meg en jobb

Ole Klemetsen (29) er klar for sin 50. proffkamp fredag, men tankene om å gi seg dukker stadig vekk opp hos Stavanger-bokseren. Ole innrømmer overfor Dagbladet at han legger hanskene på hylla hvis det rette jobbtilbudet skulle dukke opp.

Tankene om å gi seg dukket første gang opp i fjor sommer under en Thailands-ferie med kjæresten Elisabeth Trædal. Ole hadde en stund i forveien gått på et bittert tap mot Clinton Woods i kampen om EM-beltet. Han var nær ved å gi seg den gang - fordi han var mettet og lei av å begynne helt på nytt for å bygge seg opp mot en ny tittelkamp.

- Elisabeth ville at jeg skulle gi meg, men det endte med at jeg satset et år til, sier Ole «Lukkøye» Klemetsen til Dagbladet.

Jakter på salgsjobb

Nå er det snart gått ett år og Ole bokser fortsatt, men:

- Kommer det en lur mann med det rette tilbudet, så hopper jeg av, innrømmer Lukkøye.

- Hva mener du med det?

- Jeg er på utkikk etter en mann som kan tilby meg en salgsjobb i et firma. Jeg er flink til å selge meg sjøl og tror jeg ville passet godt inn som selger.

Pappa John bryter inn:

- Nå har vi slitt oss tilbake til toppen og er i nærheten av å få en ny tittelkamp. Vi kan ikke gi oss nå, Ole!

Han er lei av stadig vekk å få spørsmål om når Oles karriere er over:

- Alle som ligger nede får spørsmål om å gi seg. For vår del var vi i realiteten ferdige med boksingen, men vi har slitt oss tilbake , sier Big-John.

Fredag skal Ole i ringen i sin jubileumskamp i Aalborg. I bakgrunnen jobber Thomas Hansvoll for en returkamp.

- Vant jeg ikke kampen mot Thomas? spør Ole før han utdyper:

- Jeg ville bare ramle ytterligere på rankinglista hvis jeg skulle møtt Thomas en gang til. Ute i bokseverdenen er det også mange som følger med på min karriere. For mitt rykte som bokser er det ikke bra å møte en nordmann to ganger på rad, sier Ole.

Før han kikker på pappa John og begge utbryter i kor:

- Money talks!

Får de en stor nok slant med penger for en returkamp, har de ikke råd til å si nei.

Banket engelskmann

Oppladningen til fredagens kamp har ikke gått helt etter planen for Team Klemetsen. Engelskmannen Neil Linford reiste hjem etter 19 runder - da hadde han fått nok juling.

I Oslo Bokseklubbs lokaler har Ole sparret med Soran Obrenovic.

- Soran har gjort en god jobb under treningsøktene, sier trener Max Mankowitch.

Han skamroses av John.

- Vi var litt mettet etter tapet mot Clinton Woods, men vi har fått en oppblomstring med Max. Ole trengte en forandring, sier John.

PÅ TRENINGSLEIR I OSLO: Ole Klemetsen har rukket å jule opp en engelskmann før kampen på fredag. Under øktene i Oslo benyttet han seg av trener Max Mankowitchs hansker og en lokal sparringspartner.