- Gi meg mer ros, Nils

TRONDHEIM (Dagbladet): - Den duellen vant jeg i alle fall, sier Bent Skammelsrud om de siste ukenes eneste seier: Laksen på 12,6 kilo han landet i Nidelva. Med såret stolthet startet RBK-gutta i går jakten på humøret. Skammelsrud mener at Nils Arne Eggen gir for lite ros.

Absolutt ingen i Rosenborg mener at det er krise. Men de har begynt å snakke om hvor viktig det er å ikke snakke om krise.

- Det er viktig å ikke sette fokus på at ting ikke er bra. I første omgang trillet vi ball i hatt med Stabæk. Hadde de ikke fått det første målet, kunne kampen gått vår vei, sier sportsdirektør Rune Bratseth.

Men det er ikke rart at spørsmålene kommer etter tre kamper på rad uten seier og en av de svakeste RBK-omgangene siden 80-tallet (andreomgangen mot Stabæk) som siste fellesreferanse.

- Det eneste jeg kan si er at vi må ta oss sjøl i nakken. Vi må skjerpe oss, sier Bent Skammelsrud.

Humør og kynisme

Trener Nils Arne Eggen var ikke med da RBK tok 12-flyet tilbake til Trondheim i går. Han holdt samhandlingsforedrag på Hankø. Derfor ledet Ola By Rise spillermøtet i Lerkendal-garderoben for de elleve som startet Stabæk-kampen. Resten av stallen spilte andredivisjonskamp mot Verdal i går kveld (1- 0-seier).

Oppsummeringen fra spillermøtet ga Ola By Rise disse tre punktene på blokka:

  • Spillegleden må tilbake.- Vi må passe på humøret vårt. Glede oss over hverdagsseirene, sier By Rise til Dagbladet.
  • Spillerne ønsker seg mer ros.
  • Laget må bli mer kynisk - særlig på dødballer.

- Frode Johnsen blir holdt med to hender i feltet. Vi fyker unna når de har sine dødballer, sier By Rise.

- Jeg er jo enig i alt dette, sier Bent Skammelsrud, og drar på det...

Mens Ola By Rise er opptatt av oppskrudde forventninger og manglende ros fra «de ytre sirklene» - definert til mannen i gata, publikum og media - er Skammelsrud vel så opptatt av den indre kjernen. Han registrerer at han sjøl, Erik Hoftun og Roar Strand gjerne stilles til ansvar når ting går skeis.

- Vi tre skal selvfølgelig gjøre jobben vår, men med Nils er det et gjensidig forhold der det sjelden gis kjeft og sjelden gis ros. Det hadde vært hyggelig om han hadde gitt mer ros når det gikk bra.

- Dessuten er vi spillerne for dårlige til å rose hverandre. Det skal litt til. Vi tar gode prestasjoner som en selvfølge.

Ros- og risverdig

Nils Arne Eggen tar den milde kritikken fra Skammelsrud.

- Det han sier er sikkert riktig. Men jeg tror man bør gi ros når ting er rosverdig og venne seg til at det rises når ting er risverdige, sier Eggen.

Han avfeier krisespørsmålet allerede før det kommer:

- Vi har tapt en kamp. Jeg ser ikke noe dramatisk i det. Men Eggen utsatte i går svaret på om spillerkjøp kan kan bli løsningen på lagets åpenbare tempoproblemer i midtforsvaret.

- Det får vi komme tilbake til. Først må jeg diskutere med spillerne, sier han.

  • Ola By Rise brukte galgenhumoristisk pedagogikk for å løse opp stemninga i går. Han delte fotballtennislagene inn i «Vrakgodset» (Skammelsrud, Hoftun, Strand og tredjekeeper Jamtfall), «Feilkjøpene» (Basma, Johnsen, George og Arason) og «Lokalt oppskrytt og dårlig» (Winsnes, Trondsen og Brattbakk).
<B>BEST I ELVA:</B> I forrige uke fikk Bent Skammelsrud napp i Nidelva. Han påstår at ingen i RBK-stallen har dratt inn større fangst.