- Gi meg sjansen

HOLMEKOLLEN (Dagbladet): Jens Arne Svartedal (26) tok sin tredje suverene klassiske sprinttriumf i går. Nå krever han å få flere sjanser i vanlig langrenn.- Jeg mener jeg har noe å vise der også, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svartedal er nemlig en av landets absolutt mest lovende klassiske skiløpere. Men på grunn av mange mer meritterte løpere, har østfoldingen til gode å få vist seg fram i de klassiske øvelsene. At Svartedal har kapasitet til å nå verdenstoppen i noe annet en sprint, viste han med tredjeplassen på 10 kilometer klassisk i NM i fjor.

- Jeg er spent på hvordan det blir framover. Jeg håper indelig at jeg kan få sjansen til å gå vanlige renn. Vi som kommer bak de beste trenger litt tid på å nå toppen. Bortsett fra Alsgaard og Elofsson, så er det få løpere som slår gjennom tidlig i 20-årene, sier Svartedal.

Til Sverige

I årets åpningsrenn på Beitostølen ble han nummer ti.

- Dermed var jeg to plasser for langt ned på lista til å få gå verdenscup før jul. Da spolerte jeg alle sjansene mine til å komme til OL. At man har vært nødt til å være i toppform i november i norsk herrelangrenn, har jo vist seg å være en svakhet mot slutten av mesterskap før.

I går spøkte Svartedal med å flagge ut av norsk langrenn.

- Ja, det er sikkert plass til meg i Sverige, ler han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer