SÅ VONDT - SÅ GODT: Heidi Løke får ufattelig mye juling i løpet av en kamp. Hun hevner seg med scoringer. Foto: BJØRN LANGSEM
SÅ VONDT - SÅ GODT: Heidi Løke får ufattelig mye juling i løpet av en kamp. Hun hevner seg med scoringer. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Gi meg verdens råeste spiller i 60 minutter

Heidi Løke overgår seg selv - gang etter gang.

Kroatia - Norge 25-30, kvartfinale VM

DET FINNES IKKE lenger noen superlativer å bruke om Heidi Løke, som ikke allerede er skreket ut av TV-høyttalerne av Harald Bredeli eller skrevet med store overskrifter i avisene.

Vi sier det bare så enkelt som det er: Hun er verdens beste strekspiller.

Ferdigsnakka.

I KVARTFINALEN mot Kroatia var hun nok en gang ustoppelig. Et utslitt uttrykk, men for en gangs skyld stemmer det den eneste måten å oppsummere henne på: Helt ustoppelig.

Det vil si, kroatene klarte å stoppe henne, men bare ved å bruke ulovlige metoder - som da resulterte i utvisninger og sjumeterkast. Kraftpakka fra Sandefjord skaffet to straffer og sørget for åtte kroatiske utvisningsminutter.

Når du legger til åtte scoringer - som ble kriget, kontret og lekt i mål - da har har du banens beste.

Få får så mye juling i løpet av et mesterskap som Heidi Løke. Hun slenges i parketten, smeller hodet, albuer og hofter i gulvet, puster ut et par sekunder, reiser seg opp og smiler fornøyd. Hun elsker krigingen, så lenge hun kommer seirende ut av duellene - og det gjør hun jo stort sett.

LIKEVEL STARTER Løke på benken i nesten hver kamp. Årsaken til dette er at Thorir Hergeirsson prioriterer forsvaret, noe som er forståelig. Norge har ikke så mange sterke forsvarskort på hånda som tidligere.

Løke har derimot blitt mye bedre bakover, noe hun viste mot kroatene. Hun var blant dem som bidro til at Champions League-toppscorer Andrea Penezic bare var en skygge av seg selv.

Og det er bare med Løke i forsvar du får de ekstreme kontringsferdighetene hennes. I kveld ble det fire klassiske rushmål på den nybakte 29-åringen.

Kloke trenerhoder i Larvik sa til meg i fjor at du tåler ett eller to ekstra baklengs, for du får så mye mer i den andre enden. Det ligger noe der.

DERFOR ER DET fristende å tenke hvordan det hadde sett ut om Løke hadde spilt 50-60 minutter - i hver kamp. Tenk deg det tempoet, den krigerske innstillingen, de magnethendene og den treffsikkerheten i nesten en hel kamp.

Sorry motstandere, de fleste av dere hadde fått hetta.

Og Heidi har vist at hun er bygd for det, i Larvik spilte hun nesten alltid bortimot 60 minutter - selv mot topp motstand i Champions League.

Mot Kroatia hadde det ikke vært nødvendig, jentene hadde bra kontroll stort sett hele veien. De hadde en grusom start på andreomgangen, men da tok Hergeirsson timeout og kom med kloke og konkrete beskjeder - en av de beste timeoutene dette mesterskapet.

Da var det morna, Kroatia.

Og Norges sjuende semifinale på rad. En fantastisk bragd - og det begynner å lukte rimelig bra av dette laget, som vi var litt spente på før mesterskapet.

DU MÅ DRA HENNE I BAKKEN: Dette er faktisk den eneste måten du kan stoppe Heidi Løke på. Foto: BJØRN LANGSEM
DU MÅ DRA HENNE I BAKKEN: Dette er faktisk den eneste måten du kan stoppe Heidi Løke på. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer