BLODIG: Slik så Rio Ferdinand ut etter å ha blitt truffet av en mynt under feiringen av Robin van Persies matchvinnermål. Foto: REUTERS/Phil Noble
BLODIG: Slik så Rio Ferdinand ut etter å ha blitt truffet av en mynt under feiringen av Robin van Persies matchvinnermål. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

- Gi myntkasteren en medalje

Ashley Coles familie jublet for angrepet på Ferdinand.

(Dagbladet): Rio Ferdinand og Ashley Cole har lenge vært nære venner, men forholdet fikk en solid skrape da sistnevnte vitnet i favør John Terry under rasismesaken som også involverte Anton Ferdinand.

Samme dag som Cole hadde vært i vitneboksen skrev Rio Ferdinand på Twitter at han tenkte å se filmen «Liar Liar» på kvelden. I tillegg videreformidlet han en melding der Chelsea-backen ble beskrevet som en «choc ice» - svart på utsiden, hvit på innsiden.

Jublet for myntkasteren
Selv om Cole forsøkte å tone ned konflikten i etterkant, er det tilsynelatende fortsatt gnisninger å spore. Da Rio Ferdinand ble truffet av en mynt etter 3-2-målet til Robin van Persie mot Manchester City søndag, så blodet rant nedover ansiktet, var det lite sympati å spore fra Coles lillebror Matthew og mora Sue.

- Så glad for at Rio ble truffet i ansiktet da han prøvde å kysse klubbmerket!! Rett i øyet!! Det reddet dagen min, skrev han på Facebook, ifølge Daily Mirror.

Mamma Sue kastet seg på:

- Pokker, det gikk jeg glipp av, ha ha ha. Gi supporteren som kastet mynten en medalje!!

Utover kvelden fortsatte gleden over myntkastet, og da Sue Cole oppdaget United-stopperen blant publikum under finalen i X-factor, skrev hun:

- Jeg lurer på om han kan se noe???

Slettet meldingene
Når Sue Cole konfronteres med meldingene, avviser hun at hun står bak. Likevel ble Facebook-meldingene slettet fem minutter senere, ifølge Daily Mirror.

TOK HVERANDRE I HÅNDA: Men det en gang så gode forholdet mellom Rio Ferdinand og Ashley Cole fikk seg en alvorlig skrape da sistnevnte vitnet i favør John Terry, i saken der Chelsea-kapteinen sto tiltalt for å ha rasehetset Anton Ferdinand. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
TOK HVERANDRE I HÅNDA: Men det en gang så gode forholdet mellom Rio Ferdinand og Ashley Cole fikk seg en alvorlig skrape da sistnevnte vitnet i favør John Terry, i saken der Chelsea-kapteinen sto tiltalt for å ha rasehetset Anton Ferdinand. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Matthew Cole har foreløpig ikke kommentert saken.

Rio Ferdinand valgte på sin side å ta myntkastet med et smil etter 3-2-seieren, selv om han ble truffet cirka én centimeter unna øyet.

- For et resultat. Tre poeng. Herlig! Til personen som kastet mynten: For et kast. Kan ikke tro at det var en to-pence-mynt. Skulle tro det var minst en mynt på ett pund, skrev han på Twitter.

Politiet, FA og Manchester City tar ikke like lett på hendelsen, og jakter på den skyldige.

- Det som skjedde, er uakseptabelt og beklagelig. Å se Ferdinand med blod i ansiktet er forferdelig. Det er trist å se slike overskrifter etter en så fantastisk kamp, sa FA-leder David Bernstein i går.