Johann Olav Koss para-skandalen

Gi opp, Koss!

Johann Olav Koss vant ikke Mesternes mester. Men han kan vinne en viktigere kamp for norsk idrett om han våger å satse vervet sitt som visepresident.

IMPONERTE PÅ TV: 52 år gamle Johann Olav Koss var glimrende mot unge konkurrenter i Mesteres Mester. Nå bør han utfordre seg selv ved å være tydelig på hvilken idrettspolitikk han står for. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDAG er det finale i NRK-suksessen Mesternes mester. Det var i den knallserien 1,4 millioner TV-seere for noen uker fikk se skøytelegenden Johann Olav Koss knuse den gamle rekorden i skrekkøvelsen «90-graderen».

Poenget i denne øvelsen er å holde ut i en sittestilling inntil en vegg med lårene i 90 graders vinkel. Jo, det er en typisk skøyteøvelse. Den godt voksne OL-mester Eva Bjørg Jensen hadde rekorden før Koss. Hun fikset utfordringen i 33 minutter. Det er en pine. Bare test deg selv i nærmeste vegg.

Tredobbelt OL-mester Koss klarte 40 minutter og 4 sekunder. Han konkurrerte mot utforfantomet Aksel Lund Svindal; sist sett ned fjellvegger med et par av denne ville sportens kraftigste lårmuskler:

  • Johann slo ham i duell med 24 minutter!

Det skulle ikke vært mulig for en 52-åring i møte med en kraftpakke på 38 som kom nesten rett fra konkurranseløypa. Koss klarte det likevel fordi han tåler mer enn de fleste å være under press.

Men den finnes en grense også for ham.

Og den bør visepresident Johann Olav Koss ha nådd nå som han vet at han ikke ble informert av idrettspresident Berit Kjøll i forkant av Olympiatoppens diskriminering av parautøverne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer