- Gi oss penger

RAUFOSS (Dagbladet): Raufoss-Start 2-5. - Sjøl er jeg nøktern, men hele Sørlandet forlanger at vi rykker opp, sier Jan Halvor Halvorsen. - Og rykker vi opp, må pengene på bordet, sier Start-treneren.

I fremste opprykksposisjon ønsker Halvorsen at landsdelen forstår hva det vil si å gjøre comeback i Tippeligaen.

- Sørlandet må våkne, sier Start-treneren til Dagbladet. - Rykker vi opp, må pengene på bordet. For vi kan ikke fortsette slik vi har holdt på - og selge de beste.

- I de tre årene jeg har vært trener i Start, har vi solgt spillere for 18 millioner kroner og kjøpt for 600 000.

I slutten av juni skal Jan Halvor Halvorsen si ja eller nei til fortsatt trenerjobb i Start. For 14 dager siden prøvde klubbledelsen å framskynde prosessen.

- Vi har hele tida hatt utgangen av juni som tidsfrist, sier Start-treneren til Dagbladet. - Så fikk jeg plutselig beskjed om at jeg bare hadde noen dager på meg. Men jeg svarte at jeg ikke lar meg presse, og så ble det som avtalt.

- Jeg skal bestemme meg i slutten av denne måneden.

Krav uten ord

Jan Halvor Halvorsen sier han ikke vil bruke penger til spillerkjøp som en betingelse for ny kontrakt.

- Jeg stiller ikke slike krav - det er ikke min stil. Men hvis vi rykker opp, og det ikke skjer noe, vil det være en hån mot fotballbyen Kristiansand.

Mot Raufoss i går spilte sørlendingene sin 10. obligatoriske kamp denne sesongen uten tap. Så langt har de seks ligaseirer, tre uavgjorte og en cupvinst.

- Og vi har ikke vært i nærheten av å tape en gang, sier Jan Halvor Halvorsen.

- Ikke i nærheten. For i de uavgjorte kampene mot Hamkam, L/F Hønefoss og Tromsdalen var vi bare uheldige. Og litt udyktige.

Mot Raufoss hadde Start plutselig flaks. I første omgang. De tok ledelsen på sjølmål, og økte til 2- 0 på gave nummer to fra Raufoss-keeper Kim Deinoff. Og da hjemmelaget reduserte i omgangens siste minutt, var det vanskeligheter i vente for sørlendingene. Fordi Raufoss hadde vært best.

Ble hørt i pausen

- I pausen ba jeg om fullt trøkk og 3- 1 så fort som mulig, sier Jan Halvor Halvorsen.

- Og det var akkurat det som skjedde.

Likevel kom Raufoss tilbake og gjorde 2- 3. Og det var først etter at Jan Halvor Halvorsen hadde hatt fem koleriske minutter på linja at Start leverte varene.

- I hele år har jeg etterlyst en kamp hvor seieren var klar, og jeg kunne sette meg ned og slappe av i andre omgang. Det skjedde i dag - på 5- 2. Men da var det ikke lenge igjen, og vi hadde brent noen kjempesjanser før det.

- Nå er vi på toppen, og det skal mye til at vi ikke blir der framover også, sier Jan Halvor Halvorsen.

GJORDE SOM SJEFEN SA: En av Starts målscorere, Valdo Nyabaro, passerer en Raufoss-spiller.