- Gi oss United

BRUGGE (Dagbladet): Brugge - Rosenborg 4-2 (4-4 sammenlagt, RBK videre). Sigurd Rushfeldt scoret to, sendte Rosenborg til Mesterligaen for fjerde året på rad og får 9 børspoeng for jobben. Alt det skjedde i går. Og i dag vil han ha ekstrabetalt når gruppene trekkes i Monaco. - Jeg ønsker meg Manchester United, sier Sigurd til Dagbladet.

Triumfen i Brugge var ikke vasket av kroppen før Rushfeldt og Rosenborg begynte å se framover. Grunn: Det er det som skal skje utover høsten de to kvalifiseringskampene har handlet om. Og sentralt i begivenhetene har Sigurd Rushfeldt stått som en konge.

Ekstra piff

- Jeg får et ekstra piff når det blir E-cup, sier Sigurd. - Jeg vet ikke hvorfor, forberedelsene er jo de samme som alltid, men likevel er det noe som skjer. Og hva føler jeg nå - jo - en enorm lettelse.

- På slutten var det fælt å være utpå der.

Sigurd Rushfeldt ga Rosenborg pausero da han headet inn 1-1 rett før sidebytte. Han ga kameratene sine total ro da han ordnet 2-2 midtveis i andre omgang. Men så skjedde det - Rosenborg raste.

Og fremst i laget sto Sigurd Rushfeldt og så på det hele.

Mange rare tanker

- Det blir veldig spesielt, sier Sigurd. - Som ensom spiss vet du ikke hva du skal gjøre. Og mot slutten hadde jeg mange rare tanker. Hvis dette ikke hadde gått veien, vet jeg ikke hvordan jeg hadde tatt det.

Triumfen tok han som en europeisk veteran. Og med åtte scoringer i Mesterligaen og kvalifiseringsveien fram kan du godt kalle ham en også. For Sigurd Rushfeldt er ikke en mann med fakter og svær munn.

Men på fotballbanen - i europeisk RBK-sammenheng - er han gedigen.

- Det føles veldig godt, sier Sigurd Rushfeldt. - Det var veldig viktig for både meg sjøl og klubben at jeg scoret på de sjansene jeg fikk. Og begge gangene fikk jeg strøkne pasninger fra Børge Hernes. Akkurat det samarbeidet fungerte veldig bra.

Maraton fra midten

Rushfeldts første scoring kom på en stupheading ved den lengste stolpen. Det andre kom på et løp som minnet mest om en maraton fra midtstreken. Folket skreik på offside, men Rushfeldt lot seg ikke bry av støyen. Han kikket bare høflig på linjemannen, likte det klarsignalet han fikk, gikk mot mål, ventet på keeperens bevegelse og scoret sikkert.

Etterpå ble han sittende på kne mens RBK-gutta kastet seg over ham. Han hadde ordnet det så å si aleine. Og får han det som det vil i dag kommer Manchester United til Lerkendal i høst.

- Hvis så skjer blir det enormt, sier Sigurd Rushfeldt.