Krisa i Manchester United

- Gi oss vårt United tilbake

Niendeplass i Premier League. Misnøye mot direktør og eier. En gigant som vakler. - Gi oss vårt Manchester United tilbake, raser supporterne. Her er Dagbladets rapport fra Manchester.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Det var den siste tirsdagen i januar. Det var under 24 timer til Manchester United skulle møte Manchester City i ligacupens semifinale - for så å ryke ut med 2-3 sammenlagt.

Som vanlig handlet sportssendingene på TV den kvelden om maktskiftet i byen. Om United som var storebror og er blitt lillebror. Og City som var lillebror og er blitt storebror.

Samtidig i et av de mer luksuriøse områdene av Stor-Manchester:

Rundt 20-30 personer i svarte klær beveger seg i retning av en helt bestemt villa i Cheshire. Den skal være i 20-millionersklassen, og her er folk vant til dannet prat over gjerdene. Plutselig rystes gata av et inferno. Bengalske lys og røykbomber flerrer opp kveldsmørket. Og det koker i flokken.

- Ed Woodward, gå av! lyder budskapet.

Men Uniteds klubbdirektør er ikke hjemme. Han bor i villaen sammen med kona Isabelle og tvillingdøtrene på fem år. Hadde de kommet ut på dørmatta, kunne det blitt stygt. Veldig stygt.

Bildene som dukker opp på sosiale medier etterpå, vekker vemmelse og avsky. De står som et symbol på Manchester Uniteds fall etter at Sir Alex Ferguson pensjonerte seg i 2013. På 27 år vant han 13 seriemesterskap. De siste åra er det blitt null. Og denne sesongen er laget blitt en middelmådighet under Ole Gunnar Solskjær, degradert til niendeplass i går kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer