- Gi publikum ØL

- Server øl på tribunene - da vil det komme flere både på ishockey- og fotballkamper, er rådet fra Espen Shampo Knutsen.

Shampo opplever publikumssvikt i svensk hockey - og er ikke redd for å terge på seg avholdsbevegelser og idrettsledere med sitt kontroversielle forslag.

- Jeg mener helt oppriktig at alkohol på tribunen hadde vært positivt. Også i Norge.
- Det blir morsommere å spille og lettere å tenne til for oss utøvere, flere ville kommet når de kan kose seg på tribunen og stemningen ville blitt en helt annen, sier Shampo til Dagbladet.

Debatt

Hva skal en gjøre for å lokke publikum til ishockeyarenaen?
Det er spørsmålet som har skapt debatt i Sverige. For en drøy måned siden gikk den tidligere svenske forbundskapteinen, Curt Lundmark, ut i Expressen og anbefalte alkoholservering på tribunen.

I går gikk Shampo ut med samme resept - i Aftonbladet.

- Folk skal kunne gå på ishockey før de drar ut på kroa, sier nordmannen.
Djurgården spiller som regel hjemmekampene sine i Globen. Der serveres det sterkøl på restaurantene, men bare folkøl (2,8 prosent) på tribunen.

Shampo tror mer alkohol ville gjort arrangementene mer attraktive.

- Når jeg sier dette, mener jeg at det gjelder også på norske idrettsarrangement, sier Knutsen. - Både på ishockey og innenfor andre idretter.

USA-erfaringer

Erfaringene har han tatt med seg fra USA. I tillegg har han opplevd kamper i både Tyskland og Finland.

- Det er ikke tvil om at det blir bedre stemning på tribunen. Det høres ut som det er 10000 personer, men så er det kanskje 2000, sier Djurgården-spilleren.

  • Djurgården har hatt et snitt på 7000- 8000 de siste sesongene. Etter åtte kamper i år er tallet i underkant av 5500.