Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gi rødt kort for filming

Og dytting kommer fra Italia, mener Alex Ferguson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Debatten om filming og annet fanteri i fotballen fortsetter i engelske medier.

Sist ute er Alex Ferguson, som etterlyser strengere straffer for slaskete oppførsel.

- Det som gjør det så vanskelig å stoppe det, er at dommerne ikke kan gi rødt kort for filming. Det er det utrolige, sier Manchester United-manageren til Sky Sports.

Fordel for filmerne

Han mener reglene som sier at filming bare kan straffes med gult kort gir de falleferdige en fordel overfor en tøff takler.

- Han kan ærlig forsøke å takle en spiller og få rødt kort, sier Ferguson.

I går gikk Everton-back Alan Stubbs til frontalangrep på utenlandske spillere som trygler dommerne om å gi motspillerne gule og røde kort.

Dytting fra Italia

FORDEL FOR FILMERNE: Alex Ferguson mener regelverket straffer tøffe taklere og favoriserer de som filmer. Foto: Reuters/Scanpix
FORDEL FOR FILMERNE: Alex Ferguson mener regelverket straffer tøffe taklere og favoriserer de som filmer. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Alex Ferguson antyder også at den engelske gentlemannsånden er under kontinentalt angrep.

- Jeg ser Keith Hackett (dommersjefen) snakker til avisene om knuffing i feltet. Det kommer fra italiensk fotball, og han har rett - det er en brytekamp. Det har begynt å spre seg i fotballen vår i de siste fire eller fem årene. Det blir verre hele tida, synes United-sjefen.

Ferguson sier det ikke er mulig å få et frispark eller en corner uten at det ender i håndgemeng i feltet. Og han har ikke noen klar løsning på problemet, siden «alle gjør det».

- Om vi så hadde seks dommere på banen, ville de få trøbbel med å ordne opp i det, sier han.

Drømmenes teater

Ferguson har selv spillere i troppen som har blitt anklaget for skuespill omkring motstanderens 16-meter. Ruud van Nistelrooy og Cristiano Ronaldo blir gjerne trukket fram United-hatere, og heller ikke Wayne Rooney har sluppet unna slike beskyldninger.

Chelsea-spiss Didier Drogba kastet en diger kanne bensin på bålet da han lørdag kom i skade for å si at han filmet av og til. Like etter kampen mot Manchester City, der han dempet ballen med hånda og scoret.

Seinere på kvelden hevdet Drogba at han egentlig forsøkte å si at han ikke filmet.

• Din mening: Er det lurt å la dommerne gi rødt kort når de mener noen filmer? Hvordan kan man få bukt med dytting og holding i feltet?

FILMER, FILMER IKKE: Chelseas Didier Drogba understreket at han ikke filmer etter å ha blitt sitert på det motsatte lørdag.
RØDT KORT: Skal Cristiano Ronaldo ha rødt kort om han filmer? Bildet er tilfeldig valgt - i denne situasjonen fra 2004 kan det godt hende han ble felt av Tottenham-spiller Mendes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!