Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gi Storvik en sjanse, Semb

Helsingborg-trener Åge Hareide oppfordrer Nils Johan Semb til å gi Kenneth Storvik (26) en sjanse på landslaget. - Han er en midtbanetype Norge trenger, sier Hareide.

Han registrerte Norges offensive problemer mot Italia, og mener Kenneth Storvik er en spillertype som kan gi den norske midtbanen etterlengtet fart og kreativitet.

- Han bør i hvert fall få en sjanse, fastslår Hareide.
Storvik har spilt 18 U-21-kamper for Norge. Hareide sammenlikner ham med et par andre talentfulle midtbanespillere han har hatt ansvaret for: Petter Rudi og Daniel Berg Hestad.

- De ligger i samme klasse, mener Hareide.

Økt kapasitet

Storvik har de siste åra blitt nevnt i bisetninger av landslagsledelsen. Men kreativiteten og ferdighetene med ballen har ikke kompensert for manglende fysisk kapasitet og stabilitet. Men nå har Storvik rettet opp svakhetene - og da er tida moden, mener Hareide.

- Kenneth har vært stabilt god over lengre tid. Og tester viser at han har økt fysisk kapasitet. Jeg er ikke bekymret for arbeidskapasiteten hans, sier Hareide.

Flott rykk

Han etterlyser noen nye midtbanetyper på Norge. Spillere med større fart og kreativitet, som kan bryte med noe av forutsigbarheten.

- Kenneth har et flott rykk. Kombinert med fin teknikk, er han i stand til å vende av spillere i midtbaneleddet, sier Hareide.

Forholdet mellom Storvik og Hareide var ikke det beste på vinteren i fjor. Storvik var på vei til Bristol City, og Hareide svarte med å ekskludere ham fra A-stallen til Helsingborg. Striden er avsluttet - og Hareide registrerer at Storvik har løftet seg ytterligere.

- Man kan si en del om svensk fotball. Det er en tumleplass for mange forskjellige typer. Men det er ingen tvil om at topplagene holder et høyt nivå. Kenneth har vært god i Helsingborg, og han er sin beste alder, sier Hareide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media