Gianluca døra for Flo

OSLO/LONDON(Dagbladet): Chelsea-spiss Tore André Flo får Gianluca Vialli som ny spillende manager etter at Ruud Gullit fikk sparken på dagen i går. Regn med at Vialli plasserer Flo på benken - minst like ofte som forgjengeren.

Fotballøya sto på hodet etter at Gullit i går fikk nakkeskuddet fra eierne på Stamford Bridge. Direktør Colin Hutchinson sier rett ut at nederlenderens lønnskrav smakte for vondt:

- Vi var villige til å gi Ruud en kontrakt som hadde gjort ham til den best betalte manageren i Premier League. Men vi var ikke villige til å imøtekomme hans krav. Det hadde vi simpelthen ikke råd til, sier Hutchinson.
Chelsea-lederens ord står i grell kontrast til Ruud Gullits reaksjon på managerskiftet:

- Jeg fikk sjokk da mediene fortalte meg at jeg hadde mistet jobben. Jeg har aldri vært i tvil om at jeg skulle fornye kontrakten, sier Ruud Gullit.

Men at Gullits etterfølgeren heter Gianluca Vialli (33), slo hull i hodet på de fleste forståsegpåerne i går. Den tidligere Juventus-spilleren har fått kontrakt som spillende manager til juni 1999. Deretter skal han ofre seg hundre prosent for sjefs-jobben.