ETTERLENGTET: San Francisco Giants-spillerne feiret i natt en etterlengtet triumf. Foto: REUTERS
ETTERLENGTET: San Francisco Giants-spillerne feiret i natt en etterlengtet triumf. Foto: REUTERSVis mer

Giants-seier etter 56 års tørketid

Endelig verdens beste baseballag igjen.

|||Ett slag av Edgar Renteria var det San Francisco Giants trengte for å slå Texas Rangers 3-1 og vinne World Series for første gang på 56 år.

35-åringen fra Colombia kom opp for å slå i 7. omgang med to mann på base, og med sin tre poengs homerun knekket han hjemmelagets stjernekaster Cliff Lee. Renteria ble kåret til finalens mest verdifulle spiller, med treffprosent på skyhøye 41,2 i de fem kampene.

— Det var et vanskelig år for meg, med mange skader. Jeg setter pris på at lederne i denne klubben aldri mistet troen på meg, sa Renteria. Han scoret vinnerpoenget i World Series også i 1997, da han spilte for Florida Marlins.

For San Francisco Giants er seiersrusen helt ny. Klubben flyttet til California fire år etter at den i 1954 vant sin femte tittel som New York Giants, og siden har fansen forgjeves ventet på å få holde seiersparade i San Francisco. Før årets triumf ble det finaletap i 1962, 1989 og 2002.

Da det endelig lyktes, skjedde det med stil. Klubbens kastere temmet fullstendig ligaens mest scoringsglade angrep, og til sammen ble det 29-12 i de fem kampene. Fire av dem ble vunnet, to hjemme og to borte.

Trumf Rangers håpet at stjernekaster Cliff Lee skulle tvinge fram en kamp til. Før finalen hadde han sju seirer og null tap i sin sluttspillkarriere, og på sitt beste er han utilnærmelig. Mot ham stilte Giants sitt eget ess Tim Lincecum, og for annen gang i World Series overtrumfet han Lee.

Lincecum unnet hjemmelaget bare tre basegivende treff på åtte omganger. En homerun til Nelson Cruz, som reduserte til 1-3 i 7. omgang, var eneste tellende resultat Rangers fikk.

— Det var en klassisk kasterduell helt til Renterias homerun, sa en nedslått Lee.

Rett før Renteria gikk fram for å slå i 7. omgang, sa han til en lagkamerat at han aktet å slå ballen opp på tribunen.

— Jeg har god selvtillit, men det var en spøk. Jeg var heldig, for Lee ga meg et kast som ikke ble slik han ønsket, sa matchvinneren som på grunn av sine mange skader er blitt hånlig omtalt som «Rent-a-Wreck».

Vrakgods Nå er Renteria den fjerde spiller som har scoret vinnerpoenget i World Series to ganger. Han sluttet seg til legendene Lou Gehrig, Joe DiMaggio og Yogi Berra.

Årets Giants-lag er av sin egen manager fleipende omtalt som en samling «vrakgods og outsidere». Det var ikke mange som trodde på dem, og de sikret sluttspillplassen først på aller siste dag i grunnserien. Men deretter slo de ut Atlanta Braves og tittelforsvarer Philadelphia Phillies, før Rangers-drømmen om en første tittel ble knust.

— Jeg kunne ikke vært stoltere. Dette viser hva man kan gjøre når man spiller med hjerte og besluttsomhet, sa manager Bruce Bochy.

(NTB)