MISTER NOEN UKER: Kieran Gibbs skadet kneet mot Newcastle i går, og er ute av spill de nærmeste ukene. Foto: Carl de Souza, AFP/Scanpix
MISTER NOEN UKER: Kieran Gibbs skadet kneet mot Newcastle i går, og er ute av spill de nærmeste ukene. Foto: Carl de Souza, AFP/ScanpixVis mer

Gibbs skadet leddbånd i kneet

- Er ut i noen uker, sier Wenger.

|||
(Dagbladet): Arsenal-backen Kieran Gibbs (21) måtte halte av banen etter drøye 18 minutter i ligacupkampen mot Newcastle i går kveld.

Det var uklart hvor alvorlig skaden var, men i dag hadde manager Arsene Wenger dårlige nyheter.

- Vi mistet Kieran Gibbs i går kveld. Det er de dårlige nyhetene, sier Wenger til Arsenals egen nett-TV i ettermiddag.

Men fullt så dramatisk som det kan høres ut, er det altså ikke. Gibbs lever i beste velgående, men Arsenal må klare seg uten ham på fotballbanen i nærmeste framtid.

- Det er en leddbåndskade i kneet. Den skal røntgen-undersøkes i morgen, men det vil ta noen uker, sier franskmannen.

Han forteller videre at de som var ute med skader da Manchester City ble slått på søndag, fortsatt er uaktuelle. Det vil si at de må klare seg uten Van Persie, Vermaelen, Ramsey, Almunia, Diaby og Wilshere mot West Ham på Emirates lørdag.

- Men Van Persie og Ramsey er veldig nær å være tilbake i full trening nå. De bør være tilbake i gruppa i slutten av neste uke, sier Wenger.

Arsenal har hatt en god sesongåpning, og leder an i kampen om andreplassen på ligatabellen med bedre målforskjell enn Manchester-rivalene City og United. Alle tre ligger allerede fem poeng bak suverene Chelsea.

Arsenal har også vunnet tre strake kamper i Champions League, og topper gruppa med sterke 14-2 i målforskjell.