AP Photo/Tim Hales
AP Photo/Tim HalesVis mer

Gibson ble hetset av egne fans på Twitter

Stengte profilen sin etter to timer.

(Dagbladet): Manchester Uniteds midtbanespiller Darron Gibson opprettet i dag tidlig en Twitter-konto.

Etter at Rio Ferdinand annonserte Gibsons inntreden på nettstedet fikk Nord-Iren raskt en solid mengde såkalte «followers».

Men drøye to timer etter at profilen ble opprettet var den borte.

Angivelig skal Gibson ha slettet kontoen etter at han mottok flere hetsende og sjikanerende meldinger fra både United-fans og andre supportere.

- Må være tykkhuda Lars Morten Olsen er redaktør i United-supporteren, medlemsbladet til den norske supporterklubben. Han mener at man utsetter seg for en risiko ved å være på tilgjengelig på sosiale medier.

- En må være litt tykkhuda når en gjør seg så tilgjengelig, og må kunne takle både positive og negative tilbakemeldinger, sier Olsen til Dagbladet.

Gibson kom til United i 2005, og har fått 18 kamper for serielederne. Han har imidlertid aldri klart å vinne fansens støtte.

HETSET: Dette var en av mange meldinger som ble sendt til Gibson.
HETSET: Dette var en av mange meldinger som ble sendt til Gibson. Vis mer

- Gibson er en spiller som får mye pepper, og en så mot Everton i helga at han bar preg av manglende selvtillitt. Jeg tror han kan ha en fremtid i klubben, hvis han er fornøyd med å være en såkalt «squad-player», sier Olsen.

- Darren Flatcher fikk mye pepper tidlig i United-karrieren han også, men han tok store steg og er nå en av våre viktigste spillere. Situasjonen til Gibson minner litt om det.

Aldri skjedd på kamp Han har aldri hørt noen bue eller rope mot 23-åringen fra tribunen.

- På puben før og etter kampen har han jo fått litt pepper, men det har aldri skjedd på tribunen. Ikke som jeg har hørt, i hvert fall.

Flere United-fans har tatt avstand mot hetsen i etterkant, og det har blitt opprettet en «hashtag» under navnet #bringgibboback, som oversatt betyr «få Gibson tilbake».

HETSET 2: Dette var en av mange meldinger som ble sendt til Gibson.
HETSET 2: Dette var en av mange meldinger som ble sendt til Gibson. Vis mer