- Gidder de ikke spille om 12 millioner?

Amerikanske golfspillere får på pungen.

(Dagbladet.no): I helgen går golfturneringen World Match Play av stabelen i England, men uten at de beste amerikanske golfspillerne stiller til start.

Det syns europeerne er svært merkelig.

- Ikke bra

- De spiller om èn million pund i førstepremie, og så takker mange nei fordi det ikke passer inn i programmet deres. For meg høres det veldig merkelig ut, sier US Open-vinneren Michael Campbell til nyhetsbyrået AP.

- Det ser ikke bra ut i det hele tatt, fortsetter han.

- Kan ikke gjøre mer

Tiger Woods, Phil Mickelson, og Fred Couples, er bare noen av toppspillerne som holder seg hjemme i helgen. Og Campbell får støtte av kritikken mot de feterte amerikanske stjernene fra den skotske eneren Colin Montgomerie.

- Jeg er sikker på at de fortsatt føler at det er en sikkerhetsrisiko her i Europa, sier Monty.

- Du setter prispengene for sisteplassen til 100 000 dollar, men det er fortsatt ikke nok til at toppspillerne kommer. Da vet ikke jeg hva som skal til.

Forrige og eneste gang turneringen gikk uten amerikansk deltakelse var i september 2001, bare dager etter terrorangrepet mot USA.

FÅR KRITIKK: Verken Tiger Woods eller noen av de andre amerikanske toppspillerne kommer til England i helgen. Det får europeiske golfproffer til å reagere.