TALER FRITT: Petter Northug tar et oppgjør med kritikerne av hans livsstil i et større intervju med bladet Choice Magazine, som Dagbladet gjengir deler av med tillatelse. Foto: ARNT E. FOLVIK
TALER FRITT: Petter Northug tar et oppgjør med kritikerne av hans livsstil i et større intervju med bladet Choice Magazine, som Dagbladet gjengir deler av med tillatelse. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

- Gidder ikke å unnskylde at jeg drikker Red Bull og spiller poker

Petter Northug vil se tilbake på 20-årene som mer enn langrennsspor og avisforsider.

|||   Red Bull skriver i en uttalelse til Dagbladet i dag at selskapet aldri har hyret inn strippere til Northug. Det dreier seg om dansere, fullt påkledd.

Petter Northug (24) har endelig ferie.

Etter en lang sesong der han igjen bekreftet at han er verdens beste langrennsløper med sammenlagtseier i Verdenscupen og to OL-gull, kan Mosvik-gutten endelig slappe av.

Men å si at ferien er lang, ville vært en overdrivelse.

I et større intervju med Choice Magazine snakker skihelten fra levra.

- Jeg har ei uke fri i året, resten av tiden bruker jeg på å trene. Da sier det seg selv at jeg ikke gidder å unnskylde at jeg drikker Red Bull, spiller poker eller ikke føler noe ansvar for å være tilgjengelig for pressen til alle tider. Det er smigrende at Idrettsforbundet tenker at jeg er et forbilde, men de må skjønne at jeg har et ansvar for meg selv. For å leve. Jeg liker å tenke at når jeg tenker tilbake på 20-åra så var de mer enn langrennsspor og avisforsider. At jeg hadde et liv også, sier Northug til Choice Magazine.

Gir meg motivasjon
Magasinet skal legges ut på 26 000 av Choice-kjedens hotellrom i Norge, Sverige og Danmark i dag. Intervjuet med Northug og den svenske freestylestjernen Jon Olsson er på trykk i magasinets aller første nummer, og er gjort i Monaco av tidligere Dagblad-journalist Magnus Rønningen.

I intervjuet forteller Northug blant annet om hvor mye bestefaren han er oppkalt etter betydde. Da han fikk litt tid alene etter den utrolige femmilsseieren i Vancouver-OL var det bestefarens innflytelse han tenkte på.

- Da jeg kom inn på hotellrommet etter blomsterseremonien på femmila og endelig fikk to minutter alene, hadde jeg de to mest følelsesmessige minuttene i mitt liv. Jeg tenkte på hvor hardt jeg hadde jobbet for å nå dit jeg var. Jeg tenkte på det siste bestefar hadde sagt, han som så gjerne ville jeg skulle gjøre det bra i langrenn. Selv om jeg visste bestefar hadde det dritvondt da, så var det akkurat det han ville snakke om, og det er en av de tingene som har motivert meg, forteller han til magasinet.

Før, under og etter OL måtte Northug finne seg i å bli være verbal skyteskive for den svenske skilegenden Gunde Svan.

Planlegger bondeliv
- Hvis folk tror de kan kommunisere med meg gjennom media har de ikke fulgt særlig godt med. La meg svare på de Gunde Svan-greiene én gang for alle: Jeg har aldri sett ham gå på ski, og jeg bryr meg ingenting om hva han sier. Hvem er Gunde Svan?

KJÆRESTEN: Nortug forteller at han og Rachel Nordtømme trener sammen om sommeren. Foto. Hans A. Vedlog / Dagbladet
KJÆRESTEN: Nortug forteller at han og Rachel Nordtømme trener sammen om sommeren. Foto. Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer

Northug lover også at han aldri kommer til å kritisere den som eventuelt tar opp arven fra ham når karrieren en gang i framtida er over.

- Når jeg blir like gammel som Gunde Svan, og hvis langrenn fortsetter å utvikle seg og det kommer idrettsprofiler som media kaster seg over, så kommer jeg aldri til å uttale meg negativt om noen, bedyrer han til Choice Magazine.

Det Svan reagerte sterkest på var Northugs spurt da han klarte å vinne sølvet for Norge bak svenskene i OL-stafetten. Svan mente Northug «lekte med rottene før han drepte dem». Det avviser nordmannen. Han sier det hele var en taktisk manøver.

- Det var et løp jeg måtte jakte på en gruppe foran. Jeg var helt utslitt da jeg tok dem igjen en kilometer før mål. Helt slutt. Den beste taktikken jeg kunne gjøre da var å ta teten og bremse sånn at jeg kunne få krefter til å spurte. Hadde jeg ligget bak dem hadde det blitt vanskelig, så jeg gikk fram og prøvde å virke sterk.

Og hva slags planer har Petter for den dagen han selv legger skiene på hylla for godt?

Odelsgutt
- Jeg er fortsatt odelsgutt på gården hjemme. Jeg tror det blir et rolig liv når jeg er ferdig med skikarrieren, et veldig rolig liv.

- Ikke noen offentlig profil, spør Choice Magazine?

- Nei.

- Nei?

- Jeg har to talentfulle småbrødre og så lenge de satser på ski, vil jeg gjøre det jeg kan for å hjelpe dem. Men når jeg selv er ferdig med karrieren skal jeg ikke ha noen offentlig profil.

Fem strippere i gave
- Rachel Nordtømme, kjæresten din er en av Norges fremste utøvere i 400 meter hekk?

NYTT MAGASIN: Petter Northug er på forsida til Choices magasin. Foto: Faksimile Jørgen Gomnæs/Choice Magazine
NYTT MAGASIN: Petter Northug er på forsida til Choices magasin. Foto: Faksimile Jørgen Gomnæs/Choice Magazine Vis mer

- Ja, hun er kjapp. Og det er fint at hun er i samme bransjen, for på denne tiden av året trener vi for eksempel sammen. Vi er en
god match, hun skjønner hvor mye tid jeg må bruke på idretten. Og det er ekstremt viktig, at den jeg er sammen med har forståelse for
at jeg er borte 220 dager i året og at når jeg er hjemme så er fokuset å hvile, slappe av å gjøre seg klar til å reise ut igjen.

- Jeg hørte du fikk en stripper i gave?

- Det var Red Bull som sto for den overraskelsen. Jeg visste ingenting om opplegget, jeg ble bare plassert på en stol og fikk den
dansen, sier han om festen som ble arrangert da sesongen var over.

- Av en stripper?

- Det var fem.

- Hva synes kjæresten din om det?

- Det er vel ikke så mye å si? Jeg regner med hun gliser, sier han til magasinet.

Zlatan Northug
Det var ingen selvfølgelighet at det skulle bli langrenn på Northug. Han spiller fortsatt fotball når det ikke er snø på bakken, og mener selv han var en lovende spiller som ung.

- Jeg tror talentet var der da jeg var liten, da jeg var 8-9-10-11 år så var jeg fysisk aktiv i alt mulig. Jeg spilte veldig mye fotball da jeg var liten og treningsviljen var der alltid. Jeg kunne spille fotball for meg selv i 6-7 timer hver dag, jeg hadde jo ingen naboer. Jeg hadde god ballkontroll og stor lungekapasitet, så jeg kunne blitt en god fotballspiller.

- Så da hadde vi sittet i Liverpool og intervjuet deg nå?

BÅTLIV: Northug og svensken Jon Olsson ble fotografert på båt i Monaco. Foto: Faksimile Jørgen Gomnæs/Choice Magazine
BÅTLIV: Northug og svensken Jon Olsson ble fotografert på båt i Monaco. Foto: Faksimile Jørgen Gomnæs/Choice Magazine Vis mer

- Ja, Liverpool, Barcelona eller kanskje Monaco?

- Seriøst? Petter Carew, altså?

- Tja, eller Zlatan Northug. He-he. Zlatan er ikke kjedelig i uttalelsene.

- Hender det at du angrer på uttalelser, spør Choice Magazine?

- Hvis man angrer på det som kommer fra hjertet, da har man ingenting igjen.

• Denne artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Magnum Media AS som står bak den originale utgivelsen.

UNNSKYLDER SEG IKKE: Petter Northug er åpen om interessen for poker. Foto: Thorkild Gundersen, vimenn.no
UNNSKYLDER SEG IKKE: Petter Northug er åpen om interessen for poker. Foto: Thorkild Gundersen, vimenn.no Vis mer