Gidder ikke betale

Pay-tv, minibar, telefoner og aviser: Fotballmillionærene gjør ikke opp for seg når de forlater landslagssamlingene. Administrativ leder Bjørn Nilsen er lei, og har gitt utenlandsproffene skriftlig refs og ordre om å skjerpe seg.

I et brev utsendt før landskampen mot Ukrania ber Bjørn Nilsen «utlendingene» ta seg kraftig sammen og gå i resepsjonen for å gjøre opp det personlige forbruket når de forlater - for eksempel SAS-hotellet - etter hjemmekampene. Sløvheten har bredt seg i takt med voksende kontoer.

- Det er ikke slik at de ikke betaler, men de forventer at jeg skal gjøre det, sier Bjørn Nilsen, som tror dette har med vaner de tar med seg fra arbeidsgiver:

- De er vel vant til at det meste er inkludert rundt omkring hos arbeidsgiverne, sier han.

Merarbeid

  • Eksempel:

Hvem var det nå som bestilte en fruktsalat på roomservice på det romrummeret, og en brus i minibaren der? Og hvem av de to romkameratene var det egentlig som så på pay-tv den og den dagen?

Når regningene flommer inn fra hotellet går Nilsens arbeidsdager raskt unna.

Med jevne mellomrom får gutta beskjed om å betale tilbake til Fotballforbundet.

- Det har blitt mer arbeid med dette enn jeg setter pris på, sier Nilsen.

Deler likt

- Det gjelder ikke alle, og jeg tror ikke det ligger noe vondt i dette fra spillerne, presiserer Nilsen.

Han har innarbeidet denne løsningen for telefonregninger:

- Jeg tar rommets telefonregning og deler likt på de to som bor på rom. Så får det være opp til dem om de vil krangle om hvem som har ringt mest.

Molde-keeper Morten Bakke - aktuell for West Bromwich - oppsummerer vel greit nok:

- Det er for sløvt. Skulle tro de hadde råd til å betale for seg. Dette har med normal folkeskikk å gjøre. De passer vel på hvor mye som kommer inn på konto. Dette bør vi klare alle sammen. Og det bør være enda enklere for de enn for oss stakkarene som må grave dypere ned i lommeboka.

MÅ SKJERPE SEG: Landslagsspillerne får fy på fingeren av administrativ leder Bjørn Nilsen.