- Gidder ikke forberede meg på å hoppe dårlig

Hoppkometen Hilde frykter ikke den \'vanskelige\' andresesongen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet.no): De norske hopplandslagene satset i gang sesongen foran et istykkerrevet Holmenkollen i dag, men ambisjonene før årets sesong er langt høyere enn det nå amputerte hopptårnet.

Norge skal gi Østerrike hard kamp i nasjonscupen, og VM i Liberec skal føre til fire gull til gutta, og ett til jentene, om målet til hoppsjef Clas Brede Bråthen skal innfris.

Klar for oppfølgeren

En av dem det stilles store forventninger til er Tom Hilde, som virkelig fikk gjennombruddet i fjor.

I det norske hoppmiljøet har imidlertid en tidlig braksesong ofte vært synomymt med en vanskelig oppfølgersesong, noe både Anders Jacobsen og andre har fått erfare.

Men Tom Hilde frykter overhodet ikke den \'vanskelige\' andresesongen.

- Jeg hadde jo en sesong før jeg slo gjennom, så jeg håper at den berger meg, smiler Hilde til Dagbladet.no, og minner om at vinteren vi står foran blir hans tredje sesong og dermed utelukker en tøff andresesong.

- Men nei, jeg gidder ikke forberede meg på å gjøre det dårlig, for da tror jeg sjansene er større for at det kan skje. Jeg håper på å komme godt i gang, og om det blir en dårlig start så er det bare å fighte. For jeg vet jeg kan hoppe bra, sier hoppkometen.

GÅR FOR GULL: Tom Hilde gidder ikke ofre en kalori på den såkalt vanskelige andresesongen etter gjennombruddet ifjor. Foto: BOB STRONG/ Reuters
GÅR FOR GULL: Tom Hilde gidder ikke ofre en kalori på den såkalt vanskelige andresesongen etter gjennombruddet ifjor. Foto: BOB STRONG/ Reuters Vis mer

Elendig sommer, men best i test

De norske hoppgutta har fått sine første hopp på snø på Lillehammer denne uka, og det var etterlengtet etter en innsats i sommerrennene som står i sterk kontrast til ambisjonene.

- Vi har hatt kanskje de dårligste sommerresultatene på seks sesonger, sier landslagssjef Mika Kojonkoski.

Samtidig har hoppguttas spensttester gitt bedre resultater enn nordmennene har sett.

- Det er testene som betyr mest, for der er de fleste av oss bedre enn de var i fjor, og noen til og med bedre enn vi noengang har vært, sier Tom Hilde til Dagbladet.no.

- Det er det vi må stole på nå, og satse på at hoppinga fram mot Kuusamo blir bra nok, så det bare er å slå på auto-pilot når vi kommer dit, mener han.

Oppmerksomhet i dag fikk også de tre nye fjesene på hopplandslaget, Kim Rune Elverum Sorsell, Kenneth Gangnes og Jon Aaraas. Tom Hilde er ingen gammel mann selv, men også han mener det er godt å få unge talenter inn på landslaget.

- Det er utelukkende positivt. Kenneth trener jeg med hver dag, og han er veldig sjelden slapp og kommmer inn med masse energi hver eneste trening. Og det vet jeg gjelder Jon og Kim også, sier Hilde.

- Gidder ikke forberede meg på å hoppe dårlig

Verdenscupen for hopperne innledes i finske Kuusamo 27. - 29. november.