Giddesløst og slapt

Stort flere slike kamper tåler ikke VIF.

LETT SPILL:  Hardt arbeidende Sogndal fikk lett spill mot et slapt hjemmelag. Her starter Gustav Valsvik bortefesten med 1 - 0. FOTO: Fredrik Varfjell / SCANPIX.
LETT SPILL: Hardt arbeidende Sogndal fikk lett spill mot et slapt hjemmelag. Her starter Gustav Valsvik bortefesten med 1 - 0. FOTO: Fredrik Varfjell / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅ er det ikke poengene Vålerenga mangler. Det er gleden over å spille fotball sammen.

To tap på fem kamper irriterer bare lagets ivrigste fans. Med like mange seire pluss en uavgjort i prestisjeoppgjøret på Åråsen, har sesongen rent poengmessig startet bedre enn oppkjøringen tydet på.

Men spillet har vært svakt. Bare mot LSK sist helg fungerte laget periodevis offensivt. Ellers har det vært tafatt og trist.

MOT Sogndal var det verre enn som så. Med unntak av noen ok åpningsminutter var det lite som fungerte, og aller mest betenkelig:

•• Spillerne så ikke ut til å ha overskudd til å forandre det.

Det var noen åpenbare grunner til det. Et par av de mest erfarne spillerne var ikke på banen. Andre Muri var ute av spill etter den kraftige hjernerystelsen mot LSK og Kristofer Hæstad måtte gi seg under oppvarmingen. Det er to viktige mannfolk for å få trykk på banen, men det burde likevel være rutinerte nok spillerne tilbake til å ta tak.

DET er her motsetningene i spillergruppa muligens synes uten at noen av de involverte nødvendigvis ønsker det. Både Harmeet Singh og Mohammed Fellah har slitt med forholdet til Martin Andresen gjennom forsesongen; Singh fordi han ikke vil signere ny kontrakt og Fellah fordi han lenge har vært ujevn i treningsarbeidet sitt. Til sammen har det gitt den engang så lovende lokale duoen både begrenset spilletid og overskudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer