- Gifter oss etter OL

Linda Tjørhom (25) jubler for sin første VM-medalje sammen med samboeren og herrelandslagssjef Roger Grubben (35). Etter OL neste vinter blir det bryllup.

HOCHFILZEN (Dagbladet): Paret fra Sirdal har vært sammen siden 1999, og for halvannet år siden gikk Grubben ned på kne og fridde. Selve bryllupet har bronse-Linda og Roger Grubben de bestemt seg for å utsette til etter Torino-OL neste vinter.

- Det blir ikke tid til å gjøre det før, så vi tar det etter OL, sier Grubben til Dagbladet.

Hvor han ba om hennes hånd eller om det var romantisk er derimot «hemmelig».

- Noe må vi få ha for oss selv, for vi vil helst få ha forholdet vårt så privat som mulig, sier Grubben - som to kilometer før post sjøl for sekunderingen til kjæresten.

Kan legge opp

Paret møttes mens Roger var lærer på Sirdal videregående skole. Der hadde han Linda som elev i idrettsteoretiske fag.

- Så dette er den klassiske forelska i læreren-historien?- Nei, det startet nok etter at hun var ferdig på skolen.

Landslagstreneren for skiskyttergutta har allerede varslet at han gir seg etter OL-sesongen, men skal jobbe for forbundet i ytterligere ett år til i en foreløpig udefinert rolle før han går tilbake til jobben som idrettslærer. En jobb han da vil ha hatt permisjon fra i sju år.

- GOD SOM GULL: - Bronsejenta mi er god som gull, sier herrelandslagstrener Roger Grubben og gir samboeren Linda Tjørholm en god klem. Foto: Bjørn Langsem

- GOD SOM GULL: - Bronsejenta mi er god som gull, sier herrelandslagstrener Roger Grubben og gir samboeren Linda Tjørholm en god klem. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Linda vil foreløpig ikke kommentere om også hun kommer til å slutte etter OL, selv om hun da bare vil være 26 år.

- Jeg tar én sesong av gangen. Det eneste jeg vil si er at alle tenker vel på framtida. Det kreves mye arbeid for å være med, men det er jo gildt når man får dager som dette, sier Tjørhom til Dagbladet.

Flyskrekk

Likevel taler mye for at Linda kan komme til å gi seg rekordtidlig:

Hun har flyskrekk, og er klar på at hun ikke kommer til å satse videre etter at hun blir mor - i motsetning til lagvenninner som Liv Grete Skjelbreid Poirée og neste sesong også Gunn Margit Andreassen. Dessuten vil hun etter OL også være ferdig med studiene til førskolelærer, en treårs utdanning hun da vil ha brukt sju år på!

På grunn av flyskrekken droppet Linda blant annet VM i russiske Khanty-Mansiysk for to år siden, og hun står også over verdenscupavslutningen samme sted rett etter VM.

Beste sesong

Men med stafett og søndagens fellesstart fortsatt igjen av Lindas sesong, har hun med totalt seks pallplasseringer (to seirer og fire tredjeplasser) allerede gjennomført sin beste sesong som senior.

- Jeg var fornøyd med sesongen allerede før denne VM-medaljen, smiler Linda.

19 treff på 20 skudd var en imponerende prestasjon i det tette snøværet i Hochfilzen. Det er bedre enn hun har klart i noen andre løp med fire skytinger denne sesongen - og det var ingen av de 94 som kom i mål som hadde null bom.