Gifter seg i april

Skøytekongen Johann Olav Koss fridde til svømmedronninga Samantha Riley - og fikk ja på flekken. 16. april gifter de seg i Samanthas hjemby Brisbane i Australia. - Jeg gleder meg på Johanns vegne, sier mamma Karen Sofie Koss til Dagbladet.

Gjestelista er ikke helt klar ennå, men fru Koss forteller at Johanns skøytekamerater, barndoms- og studievenner og kolleger er invitert.

Karen Sofie Koss har påtatt seg ansvaret for den norske gjestelista. Samanthas familie sørger for den australske delen.

- Johann har pålagt meg ansvaret for arrangementet. Invitasjoner ble sendt i løpet av september. Den virkelige planlegginga starter når Johann er ferdig med ferien sin, sier Karen Sofie Koss.

Tok eksamen

Den firedobbelte OL-mesteren ferierer akkurat nå på hemmelig sted sammen med Samantha Riley. Johann har akkurat avlagt eksamen i indremedisin med godt resultat, og starter umiddelbart på nytt semester ved universitetet i Brisbane. Nå er det psykiatristudiet som står på timeplanen. Om ett år er Johann ferdigutdannet lege.

Johann og Samantha har holdt sammen siden 1994. I fjor sommer forlovet de seg i Australia.
Blant Johanns skøytevenner, er konkurrentene fra landslaget og trenerne invitert. I tillegg står hans nederlandske venn Bart Veldkamp på gjestelista.

Veldkamp
gleder seg

- Jeg skal i bryllup sammen med min kjæreste Annemarie Thomas, sier Bart Veldkamp til Dagbladet.

Invitasjonen lå i postkassa da Veldkamp kom hjem fra treningsleir for to uker siden.

- Jeg gleder meg til å treffe Johann igjen, og er slett ikke overrasket over at de nå gifter seg. Heldigvis har jeg god tid til å tenke ut en skikkelig presang, sier Bart Veldkamp.

Heller ikke kompisen Geir Karlstad er overrasket.

- Jeg visste at de to kom til å gifte seg, men ikke når. Både jeg og kona gleder oss til Australia-turen i april, sier Karlstad.

Første trener

En naturlig gjest i bryllupet er selvsagt Johanns trener gjennom 13 år, Svein Håvard Sletten.

- Jeg har bekreftet at jeg kommer, og tar sikte på å bli en stund. Man reiser ikke til Australia for én dags skyld, sier Sletten.

Han var Johanns første trener da åtteåringen tok sine første usikre skjær over isen på Strømmen stadion. Siden har de holdt kontakten.

- Giftemålet har ligget i kortene, så jeg ble ikke overrasket, sier Sletten til Dagbladet.

<B>FIKK SITT JA:</B> Skøytekongen Johann Olav Koss fridde til sin Samantha Riley - 16. april blir det bryllup i Australia.