Giftig «Kobra» i vinterland

Zdenek Ondrasek scoret to mål i snøværet i Tromsø.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Brann 2-0.

Tsjekkeren Zdenek Zdenek «Kobra» Ondrasek har vært en hit i Tromsø-drakta. Med sine to scoringer i 2-0 seieren mot Brann, leverte 23-åringen, som er på lån fra ?eské Bud?jovice, nok en god søknad om å gjøre oppholdet i «Nordens Paris» permanent.

- Vi må avgjøre før 5. juli om vi skal benytte oss av opsjonen på kjøp. Prisen er allerede fastlagt, og de økonomiske rammene er klare. Målet mot Molde og de to målene i dag var med på å styrke hans aksjer for videre spill, sier Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo, ifølge NTB.

Selv ikke ufyselig vintervær så ut til å stagge den storvokste spissen med en tatovert kobra på ryggtavla.

Mens innbyggerne i den sørlige delen av landet koset seg i finværet, kjørte traktoren på Alfheim skytteltrafikk for å klargjøre banen til det siste oppgjøret i Tromsø før fotballferien.

Snøen la seg over kunstgressdekket i Tromsø og kampen måtte spilles med oransje ball.

Tidlig mål Men mens det var kaldt i luften bidro Ondrasek sintidlige scoring til å varme hjemmesupporterne på tribunene.

Det var gått 13 minutter da den tsjekkiske spissen med nummer 13 på ryggen mottok en pasning fra Thomas Drage.

Med ryggen mot målet vendte «Kobra» av Markus Jonsson, og satte ballen bak Øystein Øvretveit i Brann-buret.

Snøen stoppet kampen Hjemmelaget fortsatte å presse, men før halvtimen var spilt kom snøen nok en gang i fokus.

Dommer Dag Vidar Hafsås stoppet kampen sånn at banemannskapene kunne rydde linjene for snø. Det må ha vært litt av en kontrast for Brann-spillerne, som i oppgjøret mot Fredrikstad onsdag opplevde at dommeren ga lagene en felles vannpause i solsteiken.

HOGG TIL: Zdenek Ondrasek har vært en suksess i Tromsø-drakta. Mot Brann kom det to nye scoringer.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
HOGG TIL: Zdenek Ondrasek har vært en suksess i Tromsø-drakta. Mot Brann kom det to nye scoringer. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Etter at traktoren igjen hadde jobbet iherdig i pausen, fortsatte TIL å kjøre kampen i andre omgang.

Både Ruben Yttergård Jenssen og Remi Johansen var farlig frampå uten å få nettkjenning.

«Kobra» økte ledelsen Tjue minutter ut i andre omgang var Ondrasek nok en gang frampå. Steffen Nystrøm headet ballen ned til sin spissmakker, og "Kobra" banket ballen inn i det lengste hjørnet.

Ondrasek har nå scoret i de tre siste kampene, og er totalt oppe i syv mål i årets eliteserie.

Branns største sjanse kom fem minutter før slutt. TILs målvakt Benny Lekstrøm sendte en pasning rett i beina til Kim Ojo. Nigerianeren fintet ut keeperen, men kaptein Miika Koppinen var kjapt tilbake og fikk reddet på strek.

- Forholdene var vanskelige for begge lag, men Tromsø vant på bedre ferdigheter enn oss. Vi har møtt mange gode hjemmelag der vi har vært underdog så langt i sesongen, og dagen i dag var intet unntak, oppsummerer Brann-trener Rune Skarsfjord.

Etter fotballferien reiser Tromsø til Haugesund, mens Brann får besøk av Stabæk i Bergen.