Johannes Thingnes Bø skiskytter-VM2021

Giftig russisk sinne

Tøffe tider i russisk sport. Johannes Thingnes Bø sin kritikk mot russisk svindel i skiskyting, blir sammenlignet med vestlig fortvilelse over giftangrepene på Sergei Skipal og Aleksej Navalnyj.

HARDT ANGREPET: Russiske medier kaster seg over Johannes Thingnes Bø etter nordmannens kritikk. Det hjelper neppe landet på plass igjen i den populære skiskytingen. FOTO: Primoz Lovric / NTB
HARDT ANGREPET: Russiske medier kaster seg over Johannes Thingnes Bø etter nordmannens kritikk. Det hjelper neppe landet på plass igjen i den populære skiskytingen. FOTO: Primoz Lovric / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS franske Emilien Jacquelin leverte en av skiskytter-historiens råeste jaktstarter og utklasset den nordiske duoen Sebastian Samuelsson og Johannes Thingnes Bø, er årets VM blitt en giftig konkurranse:

Gårsdagens konkurranse var en ny sportslig skuffelse for russerne i en av deres mest prestisjetunge idretter. Oppgjøret etter fiaskoen er toppoppslag hos flere av de ulike russiske sportsmediene:

- Dessverre så er det slik at våre utøvere ikke er i nærheten. Det er som de ikke eksisterer, sier den tidligere russiske skiskytterpresidenten Vladimir Drachev i natt til sport.ru om russernes VM-innsats etter at kvinnene ble fullstendig fragått på jaktstarten.

Trener Valery Polkhovsky får skylden fordi han har hatt laget sitt samlet på trening i VM-løypene de siste tre ukene, men det finnes nok bedre forklaringer.

Som for eksempel at det er blitt verre å jukse i skiskyting.

SIST gang russiske jenter imponerte i sporten, ble hele det russiske laget avslørt. Nivået deres var egentlig ikke så høyt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.