Johannes Thingnes Bø skiskytter-VM2021

Giftig russisk sinne

Tøffe tider i russisk sport. Johannes Thingnes Bø sin kritikk mot russisk svindel i skiskyting, blir sammenlignet med vestlig fortvilelse over giftangrepene på Sergei Skipal og Aleksej Navalnyj.

HARDT ANGREPET: Russiske medier kaster seg over Johannes Thingnes Bø etter nordmannens kritikk. Det hjelper neppe landet på plass igjen i den populære skiskytingen. FOTO: Primoz Lovric / NTB
HARDT ANGREPET: Russiske medier kaster seg over Johannes Thingnes Bø etter nordmannens kritikk. Det hjelper neppe landet på plass igjen i den populære skiskytingen. FOTO: Primoz Lovric / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS franske Emilien Jacquelin leverte en av skiskytter-historiens råeste jaktstarter og utklasset den nordiske duoen Sebastian Samuelsson og Johannes Thingnes Bø, er årets VM blitt en giftig konkurranse:

Gårsdagens konkurranse var en ny sportslig skuffelse for russerne i en av deres mest prestisjetunge idretter. Oppgjøret etter fiaskoen er toppoppslag hos flere av de ulike russiske sportsmediene:

- Dessverre så er det slik at våre utøvere ikke er i nærheten. Det er som de ikke eksisterer, sier den tidligere russiske skiskytterpresidenten Vladimir Drachev i natt til sport.ru om russernes VM-innsats etter at kvinnene ble fullstendig fragått på jaktstarten.

Trener Valery Polkhovsky får skylden fordi han har hatt laget sitt samlet på trening i VM-løypene de siste tre ukene, men det finnes nok bedre forklaringer.

Som for eksempel at det er blitt verre å jukse i skiskyting.

SIST gang russiske jenter imponerte i sporten, ble hele det russiske laget avslørt. Nivået deres var egentlig ikke så høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer