Gigant- møtet

- Du kan ikke be om en større og viktigere kamp enn dette i FA-cupen, fastslår Alex Ferguson før dagens stjernetreff på Old Trafford.

LONDON (Dagbladet): For dette er kampen verken Sir Alex eller Arsene Wenger kan tape: Å bli slått ut før kvartfinalen er utålelig. Å bli slått ut er utenkelig: Ved kampslutt er det sannhetens øyeblikk for begge lag - men særlig for United.

«Bikkjeslagsmål»

Hos Arsenal er Fredrik Ljungberg på skadelista og Gilberto Silva er tvilsom. Mens Ferguson har Ryan Giggs, helten fra semifinalen mot Arsenal i 1999, skadd: Inn kommer trolig «rottweileren» Phil Neville, klar til å bite seg fast på midtbanen og rive opp the Gunners finspill i femterunde-oppgjøret.

Fordel Arsenal ...

Men det er mer en cuptrofeet som står på spill for United og Arsenal. Kampen er smekkfull av poenger:

Selv om Arsenal har mye å tape, er kampen enda mer avgjørende for United. De har hjemmebane og de kjemper fremdeles for seier i alle de fire store turneringene. Men Arsenal har allerede overtaket i serien, og United trenger all selvtillit de kan få de neste 14 dagene: to ganger Juventus i Champions League og finale i ligacupen mot Liverpool.

- United vil bli knust av å se Arsenal juble på Old Trafford i mai, sier en av Uniteds gamle managere, Ron Atkinson.

Historisk

 ARSENAL-MANAGER:  Arsene Wenger. Begge foto: Scanpix
ARSENAL-MANAGER: Arsene Wenger. Begge foto: Scanpix Vis mer

Sist lagene møttes i cupen var i semifinalen i 1999. Et minutt før full tid var stillingen 1- 1 da Dennis Bergkamps bommet på straffe. Og i ekstraomgangene gikk Ryan Giggs solo fra midt på egen banehalvdel: 2- 1 til United.

- Det var det meste fantastiske målet jeg noensinne har sett. Jeg tror Ryan Giggs driblet seg forbi meg fire eller fem ganger, forteller Arsenals nå pensjonerte backjempe Lee Dixon. Og Bergkamp?

- Den straffemissen var et av de verste øyeblikkene i hele min karriere.

I dag vil han ha hevn.

UNITED-MANAGER: Sir Alex Ferguson.