Coronaviruset

Gigantbot stopper toppbokser

Tøffe treningsforhold for toppbokseren Katharina Engene Thanderz (31) i Spania. Får ikke trene på gymmen. Eieren trues med 7,4 millioner i bot.

VANSKELIGE TRENINGSFORHOLD: Katharina Engene Thanderz har fått kjenne coronamarerittet i Spania på kroppen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANSKELIGE TRENINGSFORHOLD: Katharina Engene Thanderz har fått kjenne coronamarerittet i Spania på kroppen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske toppbokseren Katharina Engene Thanderz forbereder neste utfordring i ringen: Å forsvare WBC interimsbelte i super fjærvekt fra november.

Men nå har hun støtt på utfordringer som gjør treningshverdagen svært vanskelig. Hun er kastet ut av gymmen i Alicante-provinsen. Gymeieren trues med en bot på 600.000 euro (7,4 millioner kroner) hvis treningsforbudet brytes.

Det er heller ikke lett å trene utendørs. Da hun ville ta seg en fjelltur nylig, ble hun stoppet av politiet og truet med en bot på 1500 euro (18.500 kroner).

Alternativet?

Å trene i sin egen stue.

Årsak?

Coronaviruset, som spanske myndigheter tar på største alvor.

- De har innført strengere tiltak i Spania enn i Norge, forteller Thanderz til Dagbladet, og viser til portforbudet som er innført.

- Når du driver med sport, blir det ekstra utfordrende. Vi har fått beskjed om å holde oss hjemme. Du kan gå på gata hvis du skal på jobb eller i matbutikken. Vi som trener på en gym, får ikke lov til dette lenger.

Thanderz bor ikke langt fra Altea, en kjent by for mange nordmenn på den spanske østkysten. Det er her hun forbereder seg til det som etter hvert skal bli en VM-kamp.

Uten gym og boksesekk er det ikke enkelt. Men nå får hun hjelp av firmaet Fighter Sport i Norge, som sender ned en boksesekk til Spania.

- Vi ønsker å ta vår del av dugnaden i disse coronatider, sier salgs- og markedssjef Kyrre Merg med et smil.

- Dette gjør at jeg nå kan trene hjemme, sier Thanderz, som er svært fornøyd med hjelpen fra Norge.

- Men det er en ganske stor overgang. Fra å være på en gym to ganger om dagen, trener jeg nå i stua. Jeg bor i et lite rekkehus, og er glad jeg har uteplass. Jeg prøver å være positiv, men det er kjedelig.

- Ja, for det er vel «halve moroa» med å bo å Spania: Å bevege seg ute i det fine været?

- Det går ikke nå. Jeg skulle ta en fjelltur der jeg bor. Men jeg ble stoppet av politiet og sendt hjem. Det synes jeg er litt rart. Du kan gå i matbutikken, men ikke i fjellet. Jeg tror det er langt mindre fare for å bli smittet der.

VIKTIG HJELP: Her er boksesekken som sendes fra Norge til Spania. Fighter Sport står bak forsendelsen.
VIKTIG HJELP: Her er boksesekken som sendes fra Norge til Spania. Fighter Sport står bak forsendelsen. Vis mer

Thanderz understreker at hun opplevde politiet som hyggelig.

31-åringen har vunnet 13 av 13 kamper som proffbokser. Den siste triumfen kom mot brasilianske Danila Ramos i Ekeberghallen i Oslo i november. Kampen utviklet seg til et blodbad, etter at Thanderz fikk en skalle i siste runde.

Bokseren var i realiteten sikret en kamp om den gjeveste tittelen i forbundet WBC, da hun beseiret Ramos. Thanderz var klar for å møte den ferske verdensmesteren Terri Harper i England. Men britiske promotorer omgikk regelen.

Forretningsideen om to britiske boksere i kamp om tittelen i England ble trumfet gjennom. Som alltid i proffboksing: «Money talks.»

- Hvor lang tid det tar før jeg får en ny kamp, vet jeg ikke. Vi får se hvordan denne situasjonen utvikler seg. Ingen kan si noe sikkert.

Torsdag formiddag opplyste spanske myndigheter at 767 personer har dødd som følge av coronaviruset.

Til sammen er 17 147 personer smittet i landet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer