Giganten skal krige Start i senk

Med sine 203 centimeter på strømpelesten er Fredrikstad-spissen Øyvind Hoås landets nest høyeste toppspiller. I går reddet han det ene poenget for hjemmelaget med et skudd fra kloss hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Lørdag skal kjempen skyte FFK til ny kontrakt i Tippeligaen.

kampfakta

Tippeligaen

Molde Ham- Kam 1- 1 (0- 1).

Mål: 0- 1 Espen Haug (24), 1- 1 Daniel Berg Hestad (59).

Gult kort: Trond Strande, Molde, Petter Vaagan Moen, Ham- Kam.

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Tilskuere: 6202.

-  Selv om Start kjemper for gull og spiller på hjemmebane, skal vi slå dem i lørdagens serieavslutning. Vi har en veldig glød i laget, og skal krige Start i senk, sier Hoås til Dagbladet etter gårsdagens poengdeling.

-  Burde vunnet

Den betyr at Lillestrøm er definitivt ute av gullkampen, og at Fredrikstad beholder kvalifiseringsplassen som tredje siste lag.

-  I går hadde vi fortjent alle tre poengene. Nå blir det et drama helt til siste spark på ballen. FFK er et alt for godt lag til å rykke ned. Det skal vi vise de siste 90 avgjørende minuttene i Kristiansand, sier Hoås.

Trass i sine 203 centimeter på strømpelesten, er han bedre i spill langs bakken enn i lufta.

-  Det har jeg alltid vært. Hodespillet bør forbedres. Utligningsmålet i går var min tredje tippeligascoring, på skudd langs bakken etter at Simen Brenne hadde stusset ballen inn foran mål, sier Hoås.

Raymond Kvisvik er helt på linje med Hoås når det gjelder serieavslutningen i Kristiansand.

-  Vi reiser dit for å krige, krige og krige. Og vi har mange krigere i laget. Ikke et sekund skal vi spille på andre resultater, sier Kvisvik.

I går spilte han seg opp hele veien, var kreativ og en av banens beste spillere.

-  Alle snakker om Start, og at laget skal sikre gullet på hjemmebane. Vi burde avgjort kampen i går, og er gode nok til å ta poeng fra alle. Presset er likt fordelt på Start og oss. Nå er det på tide å vise at vi også kan slå det laget som topper, sier Raymond Kvisvik.

West best

Brian West fikk spille de siste 20 minuttene, og var et uromoment fra første spurt. Gang på gang parkerte han LSK-spillerne på grunn av farten. Fem minutter før slutt slo han et skudd i stanga.

-  Brian fikk en snau omgang i går. Kanskje får han sjansen en drøy omgang mot Start, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

STORE OG SMÅ FANS: Lille Sebastian Thøgersen (6) og pappa Bjørn Marthinsen beundrer Fredrikstads Øyvind Hoås etter kampen mot Lillestrøm i går.
TOK IMOT HYLLEST: Øyvind Hoås og Simen Brenne tar imot jubelen fra Plankehaugen etter Hoås\' utligning.
STORSCORER: Etter gårsdagens scoring mot Fredrikstad har LSKs Arild Sundgot (til venstre) scoret flere mål enn Tom Lund. TIl høyre FFKs Hans Erik Ramberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer